Flere førstegangskjøpere enn før, men for alle er det ikke like lett å få lån: – Mange møter seg selv i døra

Andelen unge som kjøper bolig for første gang øker. Samtidig har kravene til å få boliglån blitt høyere de siste årene. – Det er mange som møter seg selv i døra.

Erlend Hagen, finansrådgiver i DNB, oppfordrer førstegangskjøpere til å gå i banken for å få finansieringsbevis som viser hvilken kjøpsramme de har. Linda Ø. Sivertsen, eiendomsmegler i DNB, opplever at førstegangskjøperne er blitt flinkere til å gjøre dette.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Eiendom

Det sier Erlend Hagen, finansrådgiver i DNB på Sortland. Hagen sier at det ofte er stor forskjell på det banken kan gi enslige og det de kan gi par i lån. Samtidig mener han og Linda Ø. Sivertsen, eiendomsmegler i DNB Eiendom, at både enslige førstegangskjøpere og par er ute etter det samme: