Dette skjer på Fæsterålen i dag

Fæsterålen startet med et musikalsk og stemningsfullt brak fredag og buldrer nok minst like mye lørdag da flere av landets heteste artister de siste 20 årene.

Morten Abel er headliner under Fæsterålen lørdag.  Foto: Pressebilde

Fæsterålen

Fæsterålen åpnet knallsterkt fredag med flere stemningsfulle konserter. I dag lørdag, blir det like mye trøkk, om ikke mer. Først ut på scenen denne vakre og delikate, om enn noe vindfulle kvelden, er Kiss-tributebandet Fuzzfactory.

Deretter skal henholdsvis Adelen, Sandra Lyng og Morgan Sulele bidra med sine musikalske talenter. Larvikjenta Adelén er for tiden aktuell med låta Wild Like Me.

Adelén

Den unge kvinnen er en attraktiv og profilert aktør i norsk underholdningsliv og har både deltatt i Melodi Grand Prix og vunnet Skal vi danse. Og som ikke det var nok, sto hun for en av de offisielle VM-låtene under fotball VM i 2014, med Olè.

Sandra Lyng havnet for alvor på manges lepper etter at hun deltok på Idol for 12 år siden. Siden den gangen har hun stått bak flere kjente hiter inkludert PRTeY, Night after Night, Electric City og Play my drum. Sist i trioen som skal på scenen, er Morgan Sulele. Han brøt for alvor gjennom i fjor sommer og gjorde nærmest furore, i alle fall i visse miljøer, med låten Bare min.

Svensk europop

Kveldens femte artist ut, er ikke hvem som helst. Den svenske europopgruppa Da Buzz. Deres populær nærmet seg stratosfæriske høyder på begynnelsen av 2000-tallet. Særlig var det mange som trykte låten Do you Want me, til sine respektive bryst og muligens noen andre steder. Den svenske duoen står også bak hiter som Paradise, Let me Love You, Alive og Dangerous. Selv gleder de seg hemningsløst til å gå på scenen.

- De er i høygir etter å ha sett stemningsbilder fra festivalen og gleder seg til å se både vesterålsk natur og det vesterålske publikummet, uttaler de i en pressemelding.

Sondre Justad

Nest siste artist på denne store kvelden er lofotværing og en av Norges aller heteste artister for tiden, Sondre Justad.

25-åringen fra Henningsvær har et noe spesielt forhold til Sortland, siden han hadde sin musikalske debut her under VGliste-konserten for to år siden.

- Å spille i Nord-Norge føles som å spille på hjemmebane. Sortland og Vesterålen, der jeg har vært mye i oppveksten, føles ekstra nært. Det er stort å spille hjemme, det gjør at man får en realitycheck, uttalte han til Fæsterålenmagasinet.

- Gleder meg stort

Kvelden avsluttes av en av Norges aller største popstjerner, Morten Abel. Han gleder seg til å stå på scenen igjen i Sortland.

- Jeg var vel på Sortland med September When, tror jeg, og jeg gleder meg stort til å komme nordover. Jeg er jo født i Bodø og vet hvor utrolig vakkert det er i Nord-Norge. Men bandet mitt vet det ikke. Så dette blir kjempebra, har han uttalt til Fæsterålenmagasinet.

Han lover å servere publikum flere av sine mest kjente slagere, i tillegg til en del nye låter.

- Målet mitt er å lage en topp opplevelse for dem som kommer på konserten, uttalte han i intervjuet med Fæsterålenmagasinet.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Fæsterålen