Like etter 22:30 gikk DDE på scena på Fæsterålen til øredøvende jubel fra det som bare kan beskrives som et vesterålsk folkehav. Frontmann Bjarn Brøndbo var i storslag og flørtet med publikum fra første stund.

– E du kjølig, sier han til ei jente på fremmerste rad.

– Æ syns ikke du ser kjølig ut, æ syns du e heit, sa han til øredøvende jubel. For selv i disse MeToo-tider, kan selveste Bjarne fortsette å sjarmere på gamlemåten.

Trønderrockerne begynte konserten med et knippe nyere låter, og fikk med de opp stemninga fra første strofe, men det var jo selvsagt klassikerne folket ventet på. De ble ikke skuffet.

«Vi to har en hemmelighet» fra 1994 var forsmaken på en 1,5 timelang hitparade.

– Vi har ikke vært her i området på ti år og vi har gledet oss stort til dette i hele sommer. Nå skal vi lage fest, sa Brøndbo fra scena til applaus fra et takknemlig publikum.

Så kom allsangen for alvor igang da Bjarne begynte «Han kjøre E6» - publikum stemte i og dermed, omlag en halvtime inn i konserten, var DDE sin Fæsterålen for alvor igang.

Vi fikk «Vinsjan på kaia», «Rumpa mi», «Det går likar no» og «Her blir det liv» og en allsang som sannsynligvis ljomer mellom veggene i Sortland sentrum helt frem til neste gang DDE kommer på besøk. For makan til stemning har sannsynligvis ikke Fæsterålen opplevd tidligere.