Ingebrigt, Erlend og Julie til Fløtt heim-konferansen

Sett av tirsdag 18. juni. Her er første programslipp til Fløtt heim-konferansen!

Ingebrigt Steen Jensen.  

Erlend Bullvåg.  

Julie Willumsen.  

Marianne Hansen.  

Fløtt heim

Ingebrigt Steen Jensen, Erlend Bullvåg og Julie Willumsen. Tre av de spennende navnene som kommer på Fløtt heim!-konferansen 18. juni!

- Vi har jobbet hardt og raskt siden vi begynte å planlegge Fløtt heim-konferansen. Etter påske har mange brikker falt på plass, og vi er klar for å slippe første del av programmet, sier en fornøyd Gard L. Michalsen, redaktør i VOL & SortlandsAvisa og Fløtt heim-entusiast, i en pressemelding.

De to viktigste momentene som har kommet på plass er to viktige punkter på inntektssida:

  • Vesterålen Utvikling har støttet prosjektet med 90 000 kroner i fylkeskommunale næringsmidler.
  • Sparebank1 Nord-Norge har gått inn med et større beløp som konferansen hovedsponsor og samarbeidspartner.

- Disse tilskuddene gjør at vi kan gjennomføre konferansen slik vi ønsker - og at vi kan gjøre det uten at det koste flesk å delta, sier Michalsen.

Spennende program

Michalsen har vært sentral i Fløtt heim! siden det første magasinet sommeren 2011. Med på laget er også HTGs regiondirektør Rolf Olsen - som er daglig leder i VOL, SortlandsAvisa, Vesteraalens Avis og Andøyposten.

Han har vært bak kulissene på Harstadkonferansen i mange år. Konferansen arrangeres av VOL & SortlandsAvisa - i samarbeid med Lev Vesterålen, regionrådets rekrutteringsprosjekt.

Arrangørene frister med et fyldig program til konferansen i Samfunnssalen på Sortland tirsdag 18. juni - som de nå slipper første del av:

  • Ingebrigt Steen Jensen, reklamemann og fotballentusiast.
  • Erlend Bullvåg, økonom og forsker.
  • Julie Willumsen - musikktalentet som fløtta heim.
  • Marianne Hansen, prosjektleder i Lev Vesterålen.
  • «Lag din egen bedrift! Etablererkurs på 20 minutter» ved Fabrikken næringshage.

- Ingebrigt Steen Jensen er en fantastisk foredragsholder og inspirator. Han kan engasjere hvem som helst om hva som helst, og setter seg inn i de lokale forholdene. Å oppleve han er alene verdt konferansen!, sier Rolf Olsen.

En hel dag Fløtt heim!

Arrangørene understreker at de har flere brikker til programmet som vil slippes i løpet av de neste ukene - og noen til som enda ikke er på plass.

- Så vi tar fortsatt i mot innspill og forslag!, sier Gard L. Michalsen.

- Det som vil komme i neste runde og komplettere programmet er flere lokale innslag, flere kvinner og ikke minst flere kulturelle innslag. Dette skal være en heldags happening, med konferanse på dagtid og fest på ettermiddagen med mat og ungdommelig musikk. Hele dagen skal bære preg av at dette er en ungdommelig konferanse, og der målgruppa er like mye unge vesterålinger som næringslivet og arbeidsgivere, sier Michalsen videre.

Superpris for unge

Med fare for å bli beskyldt om å være «ufokusert», er det altså slik at konferansen har flere mål og målgrupper.

- Dette skal bli flere ting på en gang: Konferansen skal bli et sted for å skape engasjement og optimisme for Vesterålen. Det skal i tillegg bli en møteplass for bedrifter, arbeidsgivere, studenter og ungdom - som er fra eller bor i Vesterålen. Det skal bli en hel dag med entusiasme, et sted å skape og videreutvikle gode ideer - og en mulighet for å knytte kontakter og nettverk mellom arbeidsgivere og arbeidstakere, sier Michalsen.

Nettopp den todelte målgruppen gjenspeiler seg også i deltakeravgiften - den unge aldersgruppa skal lokkes med mer enn et godt program. Mens «voksne» deltakere, næringslivet og vanlige påmeldinger innebærer en normal deltakeravgift, blir deltakeravgiften for alle under 30 år kraftig subsidiert.

- Dette gjør vi fordi dette er en så viktig sak, og fordi vi har så lyst til at mange unge skal komme på konferansen, sier Michalsen.


Påmeldingslinken er ennå ikke klar, men vil komme opp i løpet av få dager. Ønsker du å melde din interesse allerede? Send e-post til flottheim@vol.no!

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Fløtt heim