– Det er ikke ofte vi har verdensmestere innom

Sjakkener fra Russland besøkte onsdag Skibsgården for å bryne seg på lokale sjakkspillere.
New Articles

Valentina Gunina er bare 28 år, men har allerede rukket å bli europamester for damer to ganger, i 2012 og 2014.

I 2012 ble hun også verdensmester i lynsjakk. Hun har vunnet olympisk gull i lagsjakk for damer tre ganger, første gang som 21-åring.


Europas beste kvinnelige lynsjakkspiller skal bryne seg mot lokale sjakkspillere - eller motsatt

Den russiske sjakkeneren Valentina Gunina (28) kommer til Sortland for å spille simultansjakk i neste uke.

 

15 pågående spill

Onsdag ettermiddag besøkte hun Skibsgården på Sortland for samtidige spill mot 14 medlemmer fra Sortland Sjakklubb, samt leder Stein Jensen i Harstad Sjakklubb.

– Det er ikke ofte vi har verdensmestere på Skibsgården, så dette er stort, sa senterleder Bjørn Heireng mens publikum og spillere ventet på verdensmesteren.

FORNØYD: Leder Håkon Tonulltre Natvig (til venstre) i Sortland Sjakklubb og senterleder Bjørn Heiring på Skibsgården mens de ventet på sjakkeneren. Natvig sier han ikke hadde fått med seg at Gunina også hadde blitt verdensmester da han lagde skiltet han holder frem.  Foto: Gaute Bergsli

 

– God tid

Da hun entret lokalet, var det kjapt i gang med de 15 spillene hun totalt hadde halvannen time på å gjennomføre. Hver av de lokale spillerne hadde en halvtime til rådighet.

TID TIL PRAT: Nestleder Martin H. Larsen (til venstre) i Sortland Sjakklubb og bordnabo Stein Jensen fra Harstad Sjakklubb virket ikke stresset over at de hadde et pågående parti med en russisk verdensmester.  Foto: Gaute Bergsli

 

Nestleder Martin H. Larsen i Sortland Sjakklubb og Stein Jensen fra Harstad Sjakklubb satt og pratet med hverandre etter at et par trekk var gjennomført og virket ikke nevneverdig stresset over å spille mot en verdensmester.

– Vi har god tid. Jeg tror hun taper noen av partiene, sa Larsen selvsikkert før Gunina kom tilbake for å utføre nok et kjapt trekk.

Europa- og verdensmester i lynsjakk Valentina Gunina spilte mot Sortland Sjakklubb

Og han fikk rett. Gunina vant «bare» 14-1. 23-årige Jon Fredrik Åsvang vant nemlig over verdensmesteren!

NY RUNDE: Gunina tilbake på starten av bordrekken for å gjennomføre nok et kjapt trekk.  Foto: Gaute Bergsli

 

«Dronevideo» fra sjakkpartiene