Lakseprisene ned på fjorårsnivå

Lakseprisene har falt litt tilbake den siste tiden etter å ha vært på rekordnivå tidligere i år.

FALLER: Lakseprisenhar falt til fjorårsnivå, men er betydelig høyere enn i 2015. 

New Articles

Det viser de siste uketallene fra SSB.

I forrige uke ble det eksportert 18.496 tonn fersk laks, og 470 tonn fryst laks.

Gjennomsnittsprisen for den ferske laksen var 56,61 kroner kiloet, mens den fryste ble betalt med 59,77 kroner kiloet. Ferskprisene var en prosent lavere enn foregående uke, og 3,5 prosent lavere enn samme uke i fjor. Prisene på fryst laks var en prosent høyere enn uka før, og 6,1 prosent høyere enn tilsvarende uke i fjor.

Ifølge råvarebørsen Fishpool, der det inngås kontrakter for kjøp og salg av laks i fremtiden, er det ventet et markert prisskifte de neste ukene. Prisene skal opp til nivå på rundt 64 kroner før jul før de faller våren 2018 til nivå rundt 60 kroner.