Ny ledelse i Nordland Høyre

Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen ble i helga valgt til første nestleder i Nordland Høyre.

Nordland Høyres nye styre. Fra venstre: Leder Grethe Monica Fjærvoll, Bodø , 1. nestleder Svein Erik Kristiansen, Evenes, 2. nestleder Thomas Abildgaard Lehre, Alstahaug, Kvinneforumsleder Elizabeth Åsjord Sire, Vågan  Foto: Niordland Høyre

New Articles

I helga avholdt Nordland Høyre sitt årsmøte.

Der ble bodøværing Grethe Monica Fjærvoll ny leder. Hun har sittet som 1. nestleder i forrige periode. Som leder erstatter hun Jonny Finstad fra Vestvågøy, som ikke ønsket gjenvalg ettersom han er blitt stortingsrepresentant. Fjærvoll blir dermed fylkeslagets første kvinnelige leder.

Fjærvoll får med seg et helt nytt styre. Som 1. nestleder, sitter nå Evenes-ordfører Svein Erik Kristiansen.

2. nestleder er Thomas Abildgaard Lehre fra Alstahaug, mens Lofoten får representasjon også denne perioden i form av kvinneforumsleder Elizabeth Åsjord Sire, Vågan.

– Sire er Nordland Høyres første vara til Stortinget, hun er kommunestyrerepresentant i Vågan, vara til fylkestinget og har jobbet for Høyre og Unge Høyre. Sires erfaring fra forskjellige deler av organisasjonen og hennes pågangsmot blir uten tvil en ressurs for Nordland Høyre, sier valgkomiteens leder Børge Larsen i en pressemelding.

Mens Evenes-ordføreren ble valgt til styret, ble Andøy-ordfører Jonni Solsvik valgt som en av 11 representanter fra Nordland Høyre som skal delta på partiets landsmøte i april. På lista over delegater finnes nok en vesteråling, nemlig Roar Wessel Olsen fra Sortland. Han sitter blant annet i kommunestyret i Sortland i dag.