Selv med en time mindre søvn i kroppen var det godt med folk på og rundt Stokmarknes stadion allerede ved tidligst mulige starttidspunkt for deltakerne i turklassen.

– Geir (Higraff, som tok imot påmeldinger denne søndagen, red.anm.) sier at det blir rekord i år. Så da satser vi på det, smilte Sørensen mens han delte ut startnummer inne i speakerbua.

Nøyaktig hva som skal til for å slå den gjeldende rekorden hadde ikke Sørensen i hodet.

– Det er litt over 300, mener jeg å huske, sa han.

TROR PÅ REKORD: Ifølge Bård Sørensen tror Geir Higraff (til venstre på bildet) det blir deltakerrekord i år. Foto: Atle Nielsen

– Bare å glede seg

Solstrålene fra klar himmel fikk de nypløyde trikkeskinnene til å gnistre og ikke overraskende var det oppstemthet som preget startområdet for årets Ulvøyrenn.

– Dette er noe fint familien kan gjøre sammen. Med flotte løyper, godt vær og god stemning er det bare å glede seg til turen, sa Line Hågensen fra Grytting før hun la i vei med mann og døtre mot Melbu og målgang.

De deltok for første gang i fjor, noe som altså hadde gitt mersmak.

Linda Greger fra Melbu har på sin side ikke tall for hvor mange ganger hun har vært med.

– Jeg har mistet tellinga. Dette er et renn jeg liker godt, og nå skal jeg gå hjem på ski. Men først en tur innom samfunnshuset på Melbu for å drikke kaffe, fortalte hun.

Trim først, så på tid

Fram til 12.30 er det skiløperne i trimklassen som starter. De kan velge mellom den korte eller lange løypa, på henholdsvis 15 og 22 kilometer.

Fra 12.30 og utover starter konkurranseløperne.

VOL kommer selvsagt tilbake med mer fra Ulvøyrennet utover dagen.