Pedersen skal styre showet fra start til slutt, og festlighetene startere med en Grand Prix-quiz, hvor Sortlands offisielle Grand Prix-mestere skal kåres.

– Jeg blir overrasket over hvor mye folk husker – alt fra hva artistene hadde på seg til koreografi og ting som skjedde. Quizen består av spørsmål som alle kan, men det er også noen ekspertspørsmål, for å skille klinten fra hveten. Det som vinner kan skryte av å være offisielle Grand Prix-mestere i mange år fremover, sier Pedersen.

Etter quizen blir det live-sending fra finalen i Lisboa, og Pedersen tror at Norge har gode sjanser til å komme seg til finalen.

– Alexander Rybak er en fantastisk artist, og han scorer mye på fremførelsen. Selve sangen er ganske omdiskutert, men han får folk med seg, og har et etablert navn i Europa, sier han.

Ellers forteller Pedersen at det er et åpent år, hvor det ikke er noen klare favoritter som peker seg ut.

– Det er mange forskjellige sjangre; Country, tøff rock, store ballader, ren pop og dance – alle finner noe de liker.

– Alt er lov, unntatt å være flau over å kunne teksten

Når årets Grand Prix-vinner er lansert, så er det klart for disko, og Pedersen er DJ. Da er det fritt fram for å komme med sangønsker, og Pedersen forteller at her i nord pleier det å være mange "gladlåter" og pardans.

– Denne kvelden er alt er lov, unntatt å være flau over å kunne teksten. Det blir alltid allsang! sier Pedersen. Han kommer også til å spille ballader innimellom danselåtene.

– Folk får sjans til å flørte litt, ler han.

Kom for det sosiale!

Om du ikke er ihuga Grand Prix-fan, så oppfordrer likevel Pedersen deg til å ta turen.

– Kom for en god fest med mye artig, og få med deg kvelden i året der alt er lov. Det er så artig at folk ikke tar seg selv alvorlig og kan kle seg ut. Selve planleggingen av antrekk er sosialt og morsomt, og en del av det som gjør dette gøy, sier Pedersen.

Man ikke kle seg ut, men kveldens beste glamantrekk skal kåres. Det er bare fantasien som setter grenser, og Pedersen tipser om 80-tallsklær, glitterkjole- og dress, pastellfarger og fjærboa.

–  Kulturfabrikken må være forberedt på å støvsuge fjær i tre måneder etter festen, ler Pedersen. Han synes det er gøy å se hvor oppfinnsomme og uhøytidelige folk er denne kvelden, og gleder seg til å feire Grand Prix sammen med festglade vesterålinger på Kulturfabrikken.

Banksjefen er klar for fest!

Det er DnB som har sørget for at Jostein Pedersen kommer til Sortland.

– Jeg har et ønske om at det skal skje ting her, og da må næringslivet være med å trekke lasset. Derfor henter vi i DnB Jostein Pedersen til The Golden Party, forteller Johnny Karlsen, banksjef ved DnB Vesterålen.

Karlsen skal selv på festen, både for tilstedeværelsen, men også fordi det er stort å få en kjent Grand Prix-person hit.

– Stemmen til Jostein er Grand Prix, og jeg tror dette kommer til å bli veldig artig, avslutter banksjefen.