Skuffende resultat for laget fra Vesterålen

Stålbrott2/Sortland fikk straffe og spilte en omgang med én mann mer, men tapte likevel med tre i Lofoten

– Det er rett og slett litt kjipt, sier trener Bernt Ola Buchardt om å tape 5-2 mot Svolvær mandag kveld.

IKKE SOM HJEMME: Stålbrott/Sortland 2 gikk på et surt tap borte mot Svolvær. Bildet er fra hjemmeseieren mot Andenes, da ting gikk så mye lettere. 

New Articles

Innledningen til kampen var alt annet enn ideell da treneren fikk flere forfall i siste liten grunnet eksamenslesing.

– Det førte til at vi måtte gjøre noen omrokkeringer i siste liten og stilte med et ungt og ganske urutinert mannskap, forteller Burchardt.

Likevel åpnet det bra for laget fra Langøya. De tok ledelsen 1-0 ved Johnny Fagerlirøen.

– Men så slapp vi inn mål etter dødball rett etterpå. Deretter fikk de et mål til og plutselig sto det 2-1 til dem, forteller treneren.

Han var ikke særlig imponert over Svolvær-lagets spillestil.

– De pumpet bare fram lange ballet og skapte ikke noe annet enn det, mener Burchardt.

Straffebom og skade

Stålbrott/Sortland 2 fikk deretter to dommeravgjørelser til sin fordel som burde kunne slått positivt ut, sett bort fra at det også endte med en skade på en av lagets mer rutinerte spillere.

– Den ene midtstopperen vår, Markus Eilertsen Burchardt, ble grisetaklet. Det endte med korrekt røst kort, men også at han ikke kunne spiller videre. Så fikk vi straffe, men bomma på den og i fire minutter på overtid i første omgang klare Svolvær å putte til 3-1, forteller treneren.

Ifølge ham lå Stålbrott/Sortland 2 på motstanderens banehalvdel i omtrent hele andre omgang, men likevel endte det med fem til hjemmelaget og to til bortelaget. Eirik Solhaug scoret trøstemålet.

– Dette viser at ballbesittelse ikke er nok i denne divisjonen. Det er ennå tidlig i sesongen og jeg håper vi kan ta lærdom av denne kampen, selv om resultatet er vanskelig å svelge, sier Burchardt.

Neste kamp er en ny tøff bortekamp. Mandag venter Leknes på de blå fra Vesterålen.

– Det blir ikke lett, men da er det forhåpentligvis ikke eksamen dagen etter kamp, sier treneren.