Eirin Hansen har via sin Facebook-profil oppfordret folk til å bidra økonomisk til familien til den 23 år gamle fiskeren Truls Johansen.

– Truls kom bort på havet i en tragisk båtulykke i området ved Skogsøya i Øksnes kommune. Det er satt igang en storstilt innsamlingsaksjon til Redningsselskapet, og dette er jo kjempebra. Men akkurat nu føler jeg at det er familien som trenger pengene mest. For å kunne søke etter Truls uten å tenke på økonomien, skriver Eirin Hansen på Facebook.

Hun oppgir både et kontonummer som folk kan gi bidrag til, samt et Vipps-nummer som bidragsytere kan benytte for å støtte søket etter den savnede.

Øksnesværingen Rudi Mortensen startet i helga en annen innsamlingsaksjon, der han ønsket å samle inn fem tusen kroner til Redningsselskapet. Den innsamlingsaksjonen hadde ved nitiden tirsdag formiddag nådd nærmere 489000 kroner til Redningsselskapet.

– Etter ei sånn helg så vi har hadd nu i Øksnes, går d karnsje opp førr mange kor vekti det e at Redningsselskapet e her å jør deinn jobben di jør. Det har iværtfaill gådd opp førr mæ at utn di så e dær mange gång d kuinn ha gådd mykkje værre einn det har jort. Det får ikkje telbake en kompis så for ifra åss så alt førr tili, mæn d jælpe karnsje på vest nåkka sånn sku skje ijænn. Æ ønska å starte deinna innsamlingsaksjon mæst førr å hedre han Truls, mæn å førr å prøv så gått mann kainn å jør havet tell en tryggare plass å vær. Vi har ingen fleir å gje tell havet, skrev Rudi Mortensen om innsamlingsaksjonen for Redningsselskapet.