Starter privat ettersøksfond etter savnet i Øksnes

Samtidig som innsamlingsaksjonen til Redningsselskapet nærmer seg en halv million kroner, har Eirin Hansen fra Øksnes startet en privat innsamlingsaksjon til søk etter den savnede fiskeren.

Redningsskøyta «Knut Hoem» har god slepekapasitet.  Foto: Arkivfoto

New Articles

Eirin Hansen har via sin Facebook-profil oppfordret folk til å bidra økonomisk til familien til den 23 år gamle fiskeren Truls Johansen.

– Truls kom bort på havet i en tragisk båtulykke i området ved Skogsøya i Øksnes kommune. Det er satt igang en storstilt innsamlingsaksjon til Redningsselskapet, og dette er jo kjempebra. Men akkurat nu føler jeg at det er familien som trenger pengene mest. For å kunne søke etter Truls uten å tenke på økonomien, skriver Eirin Hansen på Facebook.

Hun oppgir både et kontonummer som folk kan gi bidrag til, samt et Vipps-nummer som bidragsytere kan benytte for å støtte søket etter den savnede.

Øksnesværingen Rudi Mortensen startet i helga en annen innsamlingsaksjon, der han ønsket å samle inn fem tusen kroner til Redningsselskapet. Den innsamlingsaksjonen hadde ved nitiden tirsdag formiddag nådd nærmere 489000 kroner til Redningsselskapet.

– Etter ei sånn helg så vi har hadd nu i Øksnes, går d karnsje opp førr mange kor vekti det e at Redningsselskapet e her å jør deinn jobben di jør. Det har iværtfaill gådd opp førr mæ at utn di så e dær mange gång d kuinn ha gådd mykkje værre einn det har jort. Det får ikkje telbake en kompis så for ifra åss så alt førr tili, mæn d jælpe karnsje på vest nåkka sånn sku skje ijænn. Æ ønska å starte deinna innsamlingsaksjon mæst førr å hedre han Truls, mæn å førr å prøv så gått mann kainn å jør havet tell en tryggare plass å vær. Vi har ingen fleir å gje tell havet, skrev Rudi Mortensen om innsamlingsaksjonen for Redningsselskapet.