Leder Edith Larssen i samvirkeforetaket Arbeideren på Melbu har nylig henvendt seg til store deler av befolkningen lokalt.

– Vi får noe hjelp, men vi håper at også krefter utenfor bygda kan hjelpe oss med å få gjennomført det vedlikeholdet vi nå må få gjort, sier Edit Larssen til Vesterålen Online.

12 nye vinduer

Arbeideren ble bygget i 1899 og har huset både arrangementer, kino og konserter gjennom et lagt liv. Nå må de store restaurantvinduene i første etasje skiftes ut.

– Noe penger har vi, så det blir en kostnad for å få dette på plass. Vi håper at så mange som mulig kan hjelpe til slik at vi får til en stor del av finansieringen på plass, sier leder Edith Larssen i samvirkeforetaket Arbeideren til Vesterålen Online.

Styret i samvirkeforetaket frykter at det skal komme ekstra utgifter på grunn av uforutsette ting når til sammen 12 vinduer må skiftes ut, inklusive såkalte restaurantvinduer.

Vil beholde uttrykket

– Vinduene er spesielle og vi ønsker å skifte dem ut med nye som har samme utseende som i dag. Målet er at Arbeideren skal beholde det samme utseende det hadde da det var nytt. Det er viktig for å beholde historien til anlegget, sier hun.

Kostnadene vil bli så store at Arbeiderens egen drift ikke vil klare jobben uten at andre hjelper til.

– Vi har beregnet at kostnadene vil kunne bli cirka 500.000 kroner, sier Larssen, og understreker at de ikke har full oversikt over eventuell råte i veggene under vinduene.

Flere frivillige

– Det er andre uløste oppgaver også, men dette arbeidet må vi komme igang med for å unngå uoverstigelige konstanter senere, sier hun til VOL, og legger til at styret til huset også er svært interessert å komme i kontakt med flere frivillige som kan medvirke i driften framover. Kanskje gjennomsnittsalderen på 70 år kan gå noe ned, håper leder i Arbeideren, Edith Larssen.