Direkte fra Fylkestinget: Nå diskuterer de skolestrukturen

Onsdag ettermiddag diskuteres skolestrukturen. Utfallet er forsåvidt viden kjent.
New Articles

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF er enige om å opprettholde tilbudet ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Det ble avgjort da komiteen for utdanning på Fylkestinget mandag kom med sin innstilling. De blå og grønne linjene på Kleiva og Øksnes, og idrettslinja på Sortland opprettholdes. Resturant og matfag VG1, kokk og servitør VG2 og design, håndverk VG1 og frisør VG2 på Melbu legges ned.


– Ny tilbudsstruktur hemmer vekst i Vesterålen

Hadsel Sp er glad for at flere studielinjer opprettholdes, samtidig som de er skuffet over nedleggelser i Hadsel.– Tårene kom hos gamla

– Flagget har vært på halv stang siden vi i vår fikk høre vi ikke fikk starte VG1 restaurant og matfag. Nå er det i alle fall ingen grunn til å endre det, sier adjunkt Gunn Kirsti Rasmussen ved Hadsel vdg avdeling Melbu. Hun forteller at nedleggelsene av tilbudet ved skolen får konsekvenser for hele Vesterålen.Bruker veipenger til skole:

– For tidlig å si hvilke veiprosjekter det går ut over

Flertallet i fylkestinget vil bruke veipenger for å berge skoletilbud i Nordland. – Det er for tidlig å si hvilke veiprosjekter dette vil gå ut over, sier Bent-Joacim Bentzen (Sp), som er fylkesråd for samferdsel.– En anerkjennelse av jobben som er gjort på Kleiva

– Det er kjempeviktig for både skolen og næringen at tilbudet på Kleiva forsetter. Det er samtidig en anerkjennelse av jobben som er gjort på Kleiva de seneste årene, sier rektor Rune Lødemel.Vil opprettholde avdelingen på Kleiva

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og KrF er enige om å opprettholde tilbudet ved Sortland videregående skole, avdeling Kleiva. Det er fylkestingsrepresentant Sonja Alice Steen (Ap) og varaordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) glade for.