Vannet kom tilbake ved 22:00-tiden

Vannlekkasjen på Sortland ble reparert ved 22:00-tiden.
New Articles

Det opplyser Kato Lund, enhetsleder i Sortland kommune.

-Det vil være redusert trykk i en tid fremover. Vi ber abonnenter om å tappe Kaldt vann til luft er ute av rørene. Ved langvarig luft i rørene, ta kontakt med kommunen på Vakttelefon 952 64 478, skriver Sortland kommune i en melding.

Det var områdene Lykkentreff og Søndre Frydenlund som var berørt av vannlekkasjen. Futuragården, som har et legekontor, fikk vann via slanger tidlig torsdag ettermiddag. Abonnenter ble tilbudt å hente vann ved brannstasjonen.

Ved 15:45-tiden opplyste Lund til VOL at ledningsbruddet var lokalisert. Arbeidere satte opp sperringer for å sikre arbeidsområdet og startet arbeidet.

-Hva er årsaken til alle ledningsbruddene?

- Det er en veldig gammel eternittrørledning som ligger i området Nordre Frydenlund til Kong Øysteins vei. Dersom kommunestyret har fulgt rådet fra kommunedirektøren, har vi fått penger til å skifte denne ut. Det vil koste cirka tre millioner kroner for 500 meter, sier Lund.

-Parallelt med at vi reparerer lekkasjen vil vi også installere en reduksjonsventil i kum i krysset Kong Øysteins vei/Vesterålsgata. På denne måten skal vi redusere vanntrykket litt, slik at vi forhåpentlig unngår flere vannlekkasjer inntil den dårlige ledningen blir byttet ut permanent, sier Lund.

Kommunen gir i mellomtiden følgende råd til dem som blir fri for vann:

-Steng alle vannkraner, også til vaskemaskin, oppvaskmaskin og lignende.


Vannlekkasje i Sortland sentrum

Onsdag formiddag melder Sortland kommune at det har oppstått vannlekkasje i sentrum.Nå skal alle ha vann i springen

Arbeidet med å reparere den ødelagte vannledningen i Vesterålsgata ble, etter noen utfordringer med været, igangsatt søndag ettermiddag. 17:25 meldte kommunen at lekkasjen var tettet.OPPDATERT: Vannlekkasje i Sortland sentrum

Store deler av Sortland uten vann

Store deler av Sortland er nå uten vann, og Sortland kommune vet ennå ikke hvordan de skal løse problemet.