Reisende til Skagen kan omdirigeres til Evenes eller Andenes

Skagen stenges fra onsdag

Avinor har besluttet å stenge ni kortbaneflyplasser, deriblant Skagen. Mannskapene vil flyttes for å styrke beredskapen ved andre lufthavner.
New Articles

Det melder Avinor på sine hjemmesider. Pressekontakt Gurli Ulverud i Avinor, sier dette er for å sikre andre lufthavner.

- Hvor lenge det vil gjelde er umulig å si, siden situasjonen endrer seg kontinuerlig. Vi må ta en dag av gangen, og samarbeider med helsevesenet, sier hun.

Ifølge henne vil personell ved de berørte kortbaneflyplassene sendes til andre lufthavner for å bistå der. Hvordan denne prosessen vil gjøres for å minimere smittefaren, gjøres i samarbeid med helsevesenet.

- Det har vært snakk om å sette opp busser, men dette er det ikke Avinor som bestemmer, sier hun.

Berørte bes vente på beskjed

Reisende som er på vei hjem til Vesterålen og Hadsel kan lande frem til onsdag. Ifølge Widerøes hjemmesider bes reisende som berøres av stengingen om å avvente å kontakte kundeservice for endring av reiserute.

- Alle reisende som blir berørt vil bli kontaktet med en alternativ reiserute, og vi må be om at reisende venter med å kontakte kundesenteret før du blir notifisert om endringer, da vi har meget stor pågang, sier Widerøe på sine hjemmesider.