Hurtigruten legger 2 fartøy i opplag i Sortland

Fra og med i dag ligger to skip fra Hurtigruten i opplag i Sortland havn.
New Articles

Dette opplyser Sortland havn i ei pressemelding.

– Covid 19-utbruddet har skapt en global krise. I likhet med øvrige deler av samfunnet,rammer krisen også Hurtigruten hardt. 14 av 16 skip blir midlertidig tatt ut av drift, og den viktige rutetrafikken mellom Bergen og Kirkenes reduseres til et minimum. Dette skjer i samråd med Samferdselsdepartementet. På norskekysten blir 9 av 11 skip som seiler i rutetrafikk mellom Bergen og Kirkenes tatt ut av drift til og med 19. april.

I den forbindelsen har Hurtigruten forespurt Sortland Havn om mulig opplag, og grunnet den ekstraordinære situasjonen.

– Sortland Havn ønsker selvfølgelig å bistå Hurtigruten med det vi kan. Opplaget skal i så liten grad som mulig påvirke vår øvrige aktivitet. M/S «Polarlys» og M/S «Kong Harald» vil derfor bli lagt i opplag i Sortland Havn, og fartøyene har allerede ankommet Sortland, opplyser havnesjef Rune Monrad.