Ny utsettelse av stor konsert

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening (LVO) må nok en gang utsette det som kunne blitt høstens konsertopplevelse.

Halldis Rønning er en ettertraktet dirigent. Nå må hun og LVO utsette den kommende storkonserten i Bø og Øksnes.   Foto: Lofoten og Vesterålen Orkesterforening

New Articles

Sammen med dirigenten Halldis Rønning hadde LVO planlagt to store konserter i Vesterålen, i Bøhallen og Øksneshallen, med både kor og solister. Første gang konserten måtte avlyses var i mars. Da kom som kjent korona-pandemien for fullt.

Konserten har fått tittelen "Fra Middelhavet til Vesterålen".

Ny dato ble satt til september, men nå går også denne konserten i vasken, som følge av at pandemien har blomstret opp igjen. Det melder LVO i en pressemelding.

- Nå utsetter vi dette for annen gang, noe som vil få betydelige økonomiske konsekvenser for orkesteret, skriver LVO i pressemeldingen.

Til denne konserten var profesjonelle musikere fra både Danmark og Sverige hentet inn, i tillegg de regionale og nasjonale musikerne som orkesteret normalt støtter seg til. LVO består av amatører fra Lofoten og Vesterålen.

- Kommuneoverlegene har tilrådd oss å utsette konsertene. Smittevernlegene i Bø og Øksnes uttaler at den internasjonale deltakelsen øker sjansen for smitte, og at store deler av Sverige og Danmark fremover kan komme til å bli omfattet av karantenereglene.

LVO varslet at de nekter å gi seg, men har inntil videre utsatt konsertopplevelsen til høsten 2021. Fortsatt er planen å ha med tre lokale kor, Mats Iversen vangen som klarinettsolist, Liv Skudland som sangsolist og tidligere nevnte Halldis Rønning som dirigent.