Koronatilfelle nummer åtte i Øksnes

En ny person har testet positivt på covid-19 i Øksnes. Det er det åttende tilfellet av smitte i kommunen.
New Articles

Øksnes kommune har mottatt tilbakemelding fra smittevernlegen at en ny person har testet positivt på koronavirus (Covid-19) . Smittetilfellet er registret som importsmitte, skriver kommunen i ei pressemelding.

– Vedkommende ble umiddelbart isolert etter at positiv testresultat forelå, skrives det.

Smitteverntiltak og smittesporing er iverksatt etter nasjonale retningslinjer.

– Vi ber om at alle følger nasjonale myndigheters anbefaling slik at vi begrenser mulighet for spredning av smitte, er oppfordringen fra smittevernlege Ellen B. Pedersen.

– Det som skjer videre ut fra opplysninger jeg fikk fra bedriften er at vedkommende ble tatt hånd om med en gang de kom hit til Øksnes. Så er det slik at de har gitt informasjon at de har behandlet dette i henhold til karanteneforskriften, sier ordfører John Danielsen.

Har ingen nærkontakter

AK Produksjon bemanner til forskjellige industrier blant annet til fiskeriindustri i Øksnes og på Andenes. Det er en av deres arbeidstaker som har fått påvist covid-19 og bedriften ønsker åpenhet rundt prosessen, for å forhindre spekulasjoner.

– Han reiste hit aleine, og de hadde parkert en bil på Evenes som han skulle kjøre til Myre. Han kjørte aleine dro rett til et huset vi eier. Vi eier flere hus som vi skal bruke til boliger generelt, og som nå blir brukt til karanteneopphold, sier Inger Lise Brun i AK Produksjon.

Hun forteller at den smittede nå sitter isolert.

– Han har ikke vært på butikken, eller ute. Vi setter våre som kommer i isolasjon i stedet for karantene. Han har vært innendørs hele tiden, og har ingen nærkontakter og det gjør alt så mye enklere, sier Brun.

– Ser at rutinene fungerer

Den ansatte er en som har arbeidet i kommunen i flere år tidligere, og er velkjent i bedriften.

– Vi ser nå at rutinene våre fungerer, det er vi veldig fornøyd med. Han har ingen nærkontakter, er i god form og har ingen symptomer. Han hadde avlagt negativ test hjemme i Romania før han ankom. Nå er han er isolert og skal fortsette å være det, sier hun og legger til at vedkommende er innforstått med og synes det er greit at man må følge de norske retningslinjene for smittevern.

– Denne saken er veldig enkel og grei, hadde man hatt nærkontakter ville det vært verre. Vi handler på butikk til han og ordner alt, så han har ingen grunn til å gå ut, sier Brun.