12 nye smittetilfeller mandag - totalt 31 smittede siden 10. juli

Det ble tatt 414 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad i helgen. Hittil er 12 tester positive. Ende venter kommunen på svar fra 50 av disse testene.
New Articles

Det skriver kommunen i en pressemelding sent mandag kveld.

Siden 10. juli har dermed 31 personer testet positivt for covid-19 i Harstad. 25 av disse tilfellene fordeler seg på to forskjellige utbrudd.

I juli-utbruddet, som inkluderer noen få smittede på utesteder i Harstad, er det nå 12 smittede i Harstad. I Meløyvær-utbruddet er det 13 smittede i Harstad, pluss sju utenfor Harstad. 31 personer sitter nå i isolasjon og 165 nærkontakter er i karantene.

LES OGSÅ: 30 personer har meldt seg til testing etter at smittet person var innom Extra på Sortland

Ukjent smittevei

Fire av smittetilfellene siden 10. juli har så langt ukjent smittevei.

– Smittesporingsteamet jobber enda med å kartlegge mulig smittevei for disse. Foreløpig har vi dermed en uavklart smittesituasjon i Harstad, skriver kommunen.

LES OGSÅ: – Ganske sikre på at utbruddet i Øksnes nå er over

– Håper flere tester seg

Mandag ble det tatt ytterligere 121 covid-19-tester ved Luftveisklinikken i Harstad. De oppfordrer både innbyggere og besøkende om å ha lav terskel for å teste seg.

– Vi er veldig glade for at mange har testet seg de siste dagene. Vi håper flere tester seg i dagene som kommer. Dette er den eneste måten vi kan finne ut omfanget av skjult smitte i Harstad, står det i pressemeldingen.

Kommunen opplyser om at de er i løpende dialog med FHI sin utbruddsgruppe, og situasjonen vurderes fortløpende.