Vil rekruttere flere yrkessjåfører

Onsdag setter Norges Lastebileier-Forbund, NHO Transport og SOTIN rekruttering av yrkessjåfører på dagsorden i hele Norge. Inkludert på Sortland Torg.

Øystein Beddari er opplæringskonsulent ved Opplæringskontoret i Vesterålen, Teknologi- og industrifag.  Foto: Innsendt.

New Articles


Der er det nemlig duket for den landsdekkende turneen: Følg drømmen ikke strømmen 2021. Turneen kjøres med en buss og to lastebiler og vil i løpet av tre uker stoppe og arrangere circa 50 lokale arrangementer der skoleelever ønskes velkommen til å lære mer om de mange mulighetene som finnes i transportbransjen. Ett av stoppestedene er altså Sortland Torg.

Der blir det blant annet et variert utvalg av biler og utstyr som skuelystne kan bli bedre kjent med. Det blir også presentasjon av yrker og utdanningsveier, kjettingkonkurranse med premier og ellers mulighet til å treffe lærlinger og bedrifter fra nærområdet.

Bakgrunnen for arrangementet er at det ifølge ferske undersøkelser er nødvendig med en rekke nye yrkessjåfører årlig i Norge.

– Det handler om å få tak i nok sjåfører. Det er gjort undersøkelser om at det er behov for rundt 2.500 nye sjåfører hvert år, sier Øystein Beddari, opplæringskonsulent ved Opplæringskontoret i Vesterålen, Teknologi- og industrifag.

Ifølge Beddari er det svært gode jobbmuligheter for unge som velger å bli yrkessjåfør.

Frem mot 2030 vil NLFs medlemsbedrifter alene trenge 15 000 nye lastebilsjåfører for å opprettholde sin markedsandel.

For å sikre at vi dekker inn dette behovet, må alle trekke i samme retning, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo i en pressemelding, der han fortsetter.

NHO Transport har dokumentert et rekrutteringsbehov på 1000 bussjåfører hvert år frem mot 2030. For å nå målet er vi avhengig av å være tett på ungdommen og formidle de fantastiske mulighetene vi har i yrkessjåførfaget. (NHO Transport)