Står foran et spennende padleår

Kristin Tharaldsen er ny leder for Vesterålen Padleklubb.
New Articles

Vesterålen padleklubb avholdt nylig årsmøte, innledet av et viktig foredrag om sikkerhet og padling, av den erfarne padleren Jann Engstad. Rundt tretti frammøtte fikk dette med seg, skriver Vesterålen Padleklubb i en pressemelding.

Fortsatt turleder

Leder over mange år, Remi Nyheim, takket etter eget ønske av, og ønsket ny leder Kristin Tharaldsen lykke til.

Nyheim fortsetter imidlertid som turleder i klubben, så det blir fortsatt anledning til å bli med ham på padletur i området.
Den nye lederen Tharaldsen er fersk i styret, men har med seg naustansvarlige styremedlem Trond Fjeld, kasserer Gunn Mary Hanssen og nestleder Marian Leonhardsen som alle fortsetter fra forrige styre.

– 2015 blir et spennende padleår i Vesterålen, frister klubben.

Øver i basseng

En viktig del av klubbens sikkerhetsarbeid er bassengtreningene om vinteren.

- Disse er i utgangspunktet for medlemmer, men det er selvsagt full anledning til å komme innom en gang for å prøve om det er noe for deg og om du trives i miljøet, før du eventuelt melder deg inn. Her holder vi "båtfølelsen" ved like, og øver både på teknikk, rulle og andre redninger.  Ellers har vi det litt sosialt og slår av en prat også både rundt kaffebordet og i badstua, og vi hjelper deg gjerne med å lære det du vil, hvis du spør.

– Vi benytter forøvrig anledningen til å minne om at ferdigheter blir rustne uten øving. Så om du ikke kommer i bassenget og øver sammen med oss, oppfordrer vi til å ta noen økter ute, så snart du tar kajakken fram igjen for sesongen.

Mye spennende

- Klubben har ellers allerede mye på planen for neste år. Det blir fortsatt anledning til å leie kajakkplass i naustet, der vi ennå har ledige plasser.  Videre satser vi på både kajakklotteri og stor padledag med Børøyarace som i fjor, der vi håper på enda større suksess enn det var i fjor.

For første gang arrangerer klubben selv padlekurs, og da er det ungdommen vi satser på. Påmelding til kurset som starter i mars er allerede i gang, så vær rask om du vil være med der.
Førstehjelpskurset som går over to kvelder starter i neste uke.

- Ikke minst blir det som vanlig padleturer både hit og dit, både for ferskinger og mer erfarne padlere. Noen på en ettermiddag, noen blir dagsturer og så blir det nok noen overnattingsturer også.

De aller fleste av våre arrangementer er åpne for alle - padling er tryggest når vi er flere ilag.