Fortviler over skolen

Foreldre, elever, lærere og rektor ved Risøyhamn skole er fortvilt over forholdene der. SE VIDEO:
New Articles

Seint torsdag kveld fikk VOL tips om bilder og video fra Risøyhamn skole. Bakgrunnen for filmopptaket og bildene som er lagt ut på en egen facebookside er for å vise kommunen hvor dårlig det står til med skolen.

Elevrådsleder Jim Simonsen Jensen har sammen med sin nestleder Siv-Marie McDougall opprettet siden for å dokumentere hvordan det står til med den nedslitte skolen.

- Da stormen stod på sist, så regnet det rett inn vinduene. Flere av dem er knust, og har vært det lenge. Dessuten er temperaturen i klasserommene sterkt varierende, og flere ganger har vi måttet sitte med boblejakkene på inne. Vi har hatt lærere som har måttet forlate klasserommet på grunn av temperaturen. Artikkelen fortsetter under videoen:

- Flere ganger har vi ikke kunnet ha svømming på grunn av at det bare har vært kaldtvann i kranene i dusjene, sier Jim Simonsen Jensen til VOL. Grunnen til at elevene gjør dette er for å fortelle ledelsen i Andøy kommune om hvordan det står til på skolen i Risøyhamn.

Rektor Ann-Brita Gregersen skryter av elevenes engasjement. Hun berømmer Jim Simonsen Jensen og Siv-Marie McDougall.

- Selv om jeg er ansatt av kommunen, så mener jeg bildene og filmen sier veldig mye om forholdene ved skolen. Det bør kommunen ha i mente når budsjettkabalen for 2011 nå legges, sier hun til VOL.