Unge musikkinteresserte får tilbud om å lære mer

Musikkinteressert ungdom i Vesterålen får også i år et fordypningstilbud i musikk. Nå nærmer det seg søknadsfrist.

Samarbeidsutvalget i kultursamarbeidet i Vesterålen arrangerer fordypningstilbudet. Fra venstre: Susanne Pettersen, kulturskolerektor i Øksnes, Julie Willumsen, kulturskolerektor i Bø, Hanne Merete Paulsen, kulturskolerektor i Andøy, Marianne Hansen, MUSAM-koordinator, Pantcho Krastev, kulturskolerektor i Hadsel, Helene Gihle Hilde, avdelingsleder på musikklinja og Veronica Vangen Evensen, kulturskolerektor i Sortland.   Foto: Innsendt

Kultur

Musikklinja på Sortland og kulturskolene i Vesterålen tilbyr nå for tredje år på rad et fordypningstilbud i musikk for ungdom. Tilbudet retter seg mot musikkinteresserte mellom 12 og 25 år, som vil lære mer.

LES OGSÅ: – Lærerne er imponert over nivået
LES OGSÅ: Unge musikkinteresserte får tilbud om å fordype seg

Får fordype seg

– Dette er en mulighet til å møte en ny lærer, treffe andre ungdommer med samme interesse, og ikke minst fordype seg litt ekstra i musikken. På samlingene får elevene både instrumentopplæring, musikkteori, musikkhistorie og samspill, sier avdelingsleder ved musikklinja, Helene Gihle Hilde, i en pressemelding.

Fordypningstilbudet skjer over tre lørdager og én søndag, og er for ungdom som har holdt på en stund, og er forbi nybegynnerstadiet.

Ikke bare for kulturskoleelever

Tilbudet er også åpent for ungdom som ikke går i kulturskolen. Koordinator for kultursamarbeidet i Vesterålen, Marianne Hansen, sier i pressemeldingen at hun håper ungdom som spiller i korps eller band melder seg på.

– Tilbudet er åpent for alle, så lenge de har spilt en stund. Er de usikre på om tilbudet passer for dem så må de gjerne ta kontakt. Vi håper å få deltakere fra alle kommunene i Vesterålen, sier Hansen.

Fordypningstilbudet avsluttes i år som i fjor med stor konsert Kulturfabrikkens storstue, Møysalen.

– Erfaringene fra tidligere år viser at avslutningskonserten blir et stort høydepunkt, både for deltakerne og publikum, sier Gihle Hilde i pressemeldingen.

Fristen for å melde seg på er 10. september.