Swinget inn julestemninga i Møysalen

Kammerpikene leverte så det grein.

Svingende jul

Kultur

Med amerikanske rytmer swinget Kammerpikene inn julestemninga i Møysalen lørdag kveld.

Kammerpikene har hatt mang en klassisk julekonsert. I år ville de gjøre noe annerledes. Med seg på scenen hadde de Anniken Høve, Torgeir Steinsland og Steinar Kjeldsen.

Navnet på konserten var «Jul, for swingende». Det fikk vi.

Kammerpikene slentret uanstrengt på scenen, lekte seg med sangen og slapp frem Anniken Høve og Torgeir Steinsland i det som var en imponerende forestilling - tight og flott regissert.

Amerikansk

For med amerikanske klassikere i ny drakt, saksofon og herlig lekenhet var det amerikansk swinging christmas i mørketida i Vesterålen. Det står det respekt av.

Konserten inneholdt jazz, swing, pop og rock av en høy kvalitet.

Morsom var det også at Tim Chalman fungerte som radiovert innimellom slagene. Artig var det også at Lars Liset vartet opp kammerpikene i "baren" underveis.

Inspirasjon fra Frank

For å sy sammen en skikkelig konsertforestilling, hadde de også fått sceneinstruktør Søren Frank med på laget. Søren gikk bort i midten av november, og har etterlatt kulturlivet i Vesterålen i stor sorg. Sceneinstruktøren vil garantert fortsette å sette sitt preg på produksjoner gjennom alle han har jobbet med og inspirert i årenes løp, og når Kammerpikene har sin julekonsert i helga, er det i Søren Franks ånd.

– Marianne Hansen og Wanja Pettersen i Kammerpikene var Sørens regiassistenter. De har viderebragt det de hadde snakket om, og som han ikke fikk videreformidlet selv. Hans ånd hviler over hele produksjonen, og vi er veldig lei oss over at han er bort. Savnet etter han blir virkelig stort, sa dirigent Hege Monica Eskedal før konserten.

Og konserten hadde Sørens ånd over seg. Tight, lekent og helprofft. Med det er det bare å bøye seg i støvet og la jula swinge inn over oss. Så spørs det om den varer helt til påske.

Bla i bildene ved å bruke piltastene på PC/Mac eller sveip på mobil/tablet.