Debutantpris til Tord og Deadline Media

Hadselværing Tord Theodor Olsen og hans kolleger i Deadline Media vant tirsdag kveld debutantprisen Skårungen under filmfestivalen i Tromsø.
Kultur

Tromsø Internasjonale Filmfestival går av stabelen denne uka, og filmskapere fra Vesterålen fortsetter å markere seg.

Da debutantprisen Skårungen ble delt ut under festivalen tirsdag kveld, gikk kortfilmen "St. Elliot" seirende ut. Bak står produksjonsselskapet Deadline Media på Sortland, med hadselværing Tord Theodor Olsen på manus og regi, og Therese Eliassen som produsent.


Får 200.000 kroner til å lage kortfilm

Nordnorsk filmsenter har innvilget 200.000 kroner i prosjektmidler til Deadline Medias kortfilm St. Eliot.


To vesterålsnominasjoner

Skårungen går til en film, eller personer bak en film, som for første gang mottar støtte fra Nordnorsk Filmsenter (NNFS). Olsen og Deadline Media har fått 200.000 kroner i støtte fra NNFS for å lage kortfilmen, som handler om seks år gamle Elliot som så gjerne vil gjenforene sin døende hund med bestefar i himmelen.

Filmen var blant tre nominerte, der velkjente Gørild Mauseth står bak Karenina & I, mens den tredje filmen, Still ingen spørsmål, også er laget av en hadselværing. Iver Jensen fra Stokmarknes har laget filmen sammen med lofoting Hanna Suni, begge med bakgrunn fra medielinja i Hadsel. 


Strålende kritikker for Tungeskjærerne

Solveig Melkeraaens dokumentarfilm om tungeskjæring får knallkritikker i Tromsø-pressen.

 

Beæret

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er svært beæret, sa produsent Therese Eliassen da hun ble dratt opp på scenen for å ta imot prisen på Hålogaland Teater tirsdag kveld.

– Vi må bare få takke alle som har bidratt til dette resultatet. For å lage film er ingen soloprestasjon. Fra de som bidro med manushjelp, serverte kaffe, holdt lys, underholdt verdens største hund på settet, skuespillerne, til alle de som har støttet oss, deriblant Nordnorsk Filmsenter, skriver produksjonsselskapet på sin Facebookside.