Det nærmer seg vinterferie for skolene i Vesterålen. Kanskje har du fri og skal reise bort? Eller planlegger du å tilbringe dagene her hjemme? Du trenger absolutt ikke kjede deg av den grunn. Vesterålen har mye å by på, og kanskje er vinterferien et godt tidspunkt til å utforske det som finnes rett utenfor stuedøra vår?

Kjetil Paulsen i Vesterålen reiseliv jobber med å selge regionen vår til turister og folk utenfra. Han har god kontroll på tilbudene som finnes, og vi har utfordret han til å lage en liste over 10 ting å gjøre i Vesterålen i vinterferien. God ferie!

10 ting å gjøre i Vesterålen i vinterferien:

1. Vi er midt i skreifisket og eventyrlige opplevelser til havs – bli med ut på fisketur med for eksempel Offersøy Feriesenter, Puffin Safari eller M/S Sjøblomsten.

2. Vesterålen Turlag har flere turlagshytter i regionen. Snytindhytta passer perfekt for topptur på ski, og både Guvåghytta og Ingemannshytta er fine for dagsturer med familien og flerdagsturer i vinterferien. Turlaget stiller med gass og ved.

3. Er været hustrig kan en varm kopp te eller kaffe være midt i blinken. Galleri Uvær på Teigan i Hadsel er hjem til Bettys Tesalong, og her kan du nyte en tradisjonell engelsk Afternoon Tea med vakker glasskunst som bakteppe.

4. Hurtigrutemuseet på Stokmarknes er åpent hver dag fra 14.00 -16.00 og kan by på fine ettermiddagstimer inne for både store og små. Utforsk historiske MF Finnmarken og lær om kystkulturen vår. Spaceship Aurora på Andenes er også åpent, her kan du delta på et spennende virituelt oppdrag inn i nordlyset.

5. Vesterålen har ski- og lysløyper i alle de fem kommunene av varierende lengder som passer fint for skitur, trugetur eller fottur i snø. De dagene det er meldt fint vær er det bare å spenne på seg utstyret, ta med appelsin og kakao og ta i bruk flotte lokale løyper. Alpintanlegg har vi også på Sortland.

6. For de som ønsker å bruke vinterferien på å lære seg noe nytt kan et vinterkurs i stegjern med Markedsbrygga Friluft eller et arktisk fotokurs fra Huset på Yttersiden passe bra. Eller kanskje du alltid har hatt lyst til å prøve å padle kajakk? Både Huset på Yttersiden og Vesterålen Padle og Klatresenter kjører padlekurs for alle nivåer.

7. Hundekjøring med Husky Andøy. Sledetur med husky eller guidet ski- og trugetur. Avslutt dagen i en varm utendørs badestamp.

8. Samene har tradisjonelt åtte forskjellige årstider, og februar er midt mellom vinter og vårvinter, noe som betyr at samlingen av reinflokkene begynner. Ler mer om samene i Vesterålen og samisk kultur hos Inga Sami Siida i Kvalsaukan. Besøk siidaen for å lære om kulturen og møt reinsdyrene.

9. Vesterålen er den eneste regionen i Norge med helårlig hvalsafari og i vinterferien kan både Hvalsafari Andenes og Sea Safari Andenes by på safari. Det er også mulig med ørnesafari med Adventure 4 Life på Melbu eller Huset på Yttersiden i Bø.

10. Vinterferien skal ikke bare være utekos, men også kakao, rolige morgener og ild i peisen. Støtt lokale idrettslag ved å kjøpe Vesterålsspillet og dere er garantert koselige feriekvelder.  Besøk også kulturhusene i Vesterålen, et rikholdig kino- og kulturprogram tilbys også i vinterferieuka!