Folk i alle aldre tok i helga turen til Årsteinøya, på sydspissen av Hinnøya, hvor Raftsundet munner ut i Vestfjorden.

I svært så idylliske omgivelser ble den første offisielle utgaven av musikkfestivalen ÅrsteinØYA arrangert, med nordnorske band og artister som Lars Bremnes, sortlending Peer Nic, Bob Dylan på nordnorsk og Lisa Skoglund på plakaten.

Trolig over 500 besøkende

Vesterålsbandet Tooraloo sørget for irsk musikk og dans, og et nygift par fikk til og med danse foran festivalpublikummet da Halvdan Sivertsens «Bruremarsj fra Lødingen» ble satt på fra anlegget.

Med godt vær i tillegg, spesielt på fredag, bidro det til ordentlig sommerfestivalstemning på den skjulte perlen av ei øy, som mange fant veien til.

– Vi anslår at over 500 personer har vært innom i løpet av festivalen, og vi håper at vi går i pluss, sier Knut Ivar Aarstein, som var med og arrangere festivalen.

– Kjempesuksess

Han kan ikke love at det blir flere utgaver av festivalen, men sier responsen fra de besøkende har vært overveldende.

– Akkurat i dag kjennes det lite fristende å arrangere ny festival. Men det er klart at når person etter person kommer og sier vi må gjøre dette på nytt, og at andre ikke aner hva de har gått glipp av, får vi lyst til å gjøre det igjen. Hovedkonklusjonen var at dette var en kjempesuksess.

Vesterålsdominans

Årstein ligger i Vågan kommune i Lofoten, men det var ikke bare blant artistene vesterålingene dominerte.

– De fleste som besøkte festivalen, var nok vesterålinger. Det kan ha noe med å gjøre at det var mange arrangement i Lofoten samme helga, tror Aarstein.

– To års generalprøve

En annen Aarstein, musiker Johan Martin, har selv vokst opp på stedet og er også en av arrangørene bak festivalen.

– Det var flere ildsjeler på Årstein som hadde lyst å ha en musikkfestival på stedet. I forfjor og i fjor hadde vi venneutgaven av denne festivalen. Mer en sånn privat fest hvor vi inviterte alle våre venner og spilte musikk. Det ga mersmak, så vi tenkte at det hadde vært kjempeartig å gjøre den større. Vi har allerede hatt generalprøve i to år nå, sa Aarstein til VOL i forkant av festivalen.

Se noen glimt fra festivalen i videoen øverst i saken.