På en høyde like ved Trollfjordhytta er det majestetisk utsikt over Trollfjorden.  Foto: Bjørn Eide

Med «Brødrene»til Trollfjorden 

Med nordlandsjekta «Brødrene» går turen til Austpollen og Trollfjorden neste søndag.

Turen er satt til søndag 23. juli. Det er Vesterålen Turlag som inviterer til vandring i fjellheimen innenfor Trollfjorden. Ruta er omkranset av 1.000 meter høye tinder. I nord Trollfjordtindene og i sør Trolltindene.

– Mellom alle tindene er det etter hvert blitt en grei sti, men vi starter med nordlandsjekta «Brødrene» som frakter deltakerne fra Melbu til Austpollen i Sløverfjorden. Herfra bærer det oppover Austpolldalen, og så videre langs Isvatnet fram mot Trollfjordheia, med fantastisk utsikt mot Trollfjorden og Raftsundet, forteller turleder Hugo Larsen.

I dette området ligger Trollfjordhytta, og her blir det en lengre pause. Etter besøk på hytta fortsetter turen ned til Trollfjorden, og så med jekta tilbake til Melbu gjennom Raftsundet.

Dette er en krevende tur, så det å være i bra form, ha gode fjellstøvler og kunne bære en dagstursekk med utstyr er nødvendig, opplyses det fra turlaget.

Båttur og vandring til sammen er beregnet å ta vel 10 timer, og da er et opphold ved Trollfjordhytta inkludert, melder turlaget.