Slik var Fæsterålens første dag

Thom Hell og William Hut ga publikum en rolig start på festivalen, før deLillos startet sin hitparade. Julie Bergan og DJ Sash! fikk bevegelse på vesterålingene, mens Zoo og Loveshack sørget for allsangen.
Kultur

Siste band ut på scenen fredag, idet klokka nærmet seg ett, var Fæsterålens eget husband Loveshack.

– For en herlig gjeng

Bandet har spilt på alle de tre utgavene av Fæsterålen og stilte også i år med en rekke 80-tallshits, blant andre «Take On Me», «Girls Just Wanna Have Fun» og «Highway to Hell», som fikk publikum i festmodus på tampen av festivalens første dag.

– For en herlig gjeng dere er, ropte Loveshack-vokalist Svein Finneide til publikum da konserten hadde kommet godt i gang natt til lørdag.

Ingen tvil om at bandet og fæsterålspublikummet er blitt glad i hverandre de siste årene.

– Det er en festival som absolutt ligger oppe blant de aller beste. Alt er bra hele veien gjennom. Det er veldig hyggelig å komme hit. Det er så bra opplegg, og alle som jobber der er så hyggelige, sa Finneide til Fæsterålsmagasinet før festivalstart.

Zoo-allsang

Mange publikummere gledet seg også til Stokmarknes-bandet Zoo sin konsert rett før midnatt fredag.

Og publikum fikk se og høre et band i storform. Til konsertstart stilte hele bandet attpåtil ikledd motorsykkelhjelmer og malerdresser.

Zoo var nest siste band ute og stilte i en noe spesiell outfit.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

Gjennom konserten serverte de en miks av nordnorsk pop, hardrock, reggae, soul og funk, og allsangen oppstod tidlig i konserten med deres kanskje største hit, «Vent, ikkje legg på» fra 1981, som Zoo også spilte igjen helt til slutt.

Allsangen var heller ikke snau på «Evig ung», landeplagen fra 1980.


– Æ må gje terningkast fire. Det va ikkje nok lyd!

Vi ba festivalpublikummet trille terning på deLillos, været og stemninga.


Brakte 90-tallet tilbake til Vesterålen

DJ Sash! hadde en rekke hits i Storbritannia mot slutten av 90-tallet, som «Encore Une Fois», «Ecuador», «Stay» og «Mysterious Times».

Da den tyske dj-en tok plass bak miksebordet og smelte i gang dansehitsene som fjerde artist ut på Fæsterålen, tok det helt av blant publikummet foran scenen.

Et vanvittig lysshow, heftig lyd og hundrevis av dansende vesterålinger med hendene strukket langt opp i været sørget virkelig for å sette fyr på Fæsterålen.


 

Bergan startet danseshowet

Julie Bergan fikk bevegelse på de mange festivaldeltakerne på parkeringsplassen mellom Skibsgården og Kulturfabrikken da hun gikk på scenen fredag kveld.

Julie Bergan fikk i gang dansinga på Fæsterålen fredag kveld.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

23-åringen, som er kjent for blant annet hitlåten «Arigato», hadde med seg en gitarist, keyboardist og trommis og leverte hardbarka pop-dance og elektronika, som vesterålingene responderte til med dansing i regnværet.


 

deLillos: – For en herlig kveld

Presist klokka 20.00 gikk deLillos på scenen og startet med låta «Glemte minner» fra bestselgeralbumet «Neste sommer» fra 1993.

– For en herlig kveld, ropte vokalist Lars Lillo-Stenberg til jubel fra publikum før bandet satt i gang med tredjelåta «Suser avgårde» fra 1986.

Videre fortsatte hitparaden fra bandet, som jevnlig omtales som et av de fire store i norsk rock.

Selv om mange deLillos sanger handler om sol og sommer, ser det ut til at både bandet og publikum storkoste seg under konserten i regn og vind til lyden av blant andre «Tøff i pysjamas», «Hjernen er alene», «Smak av honning» og «Kokken Tor».


Vokste opp på Myre – nå gleder deLillos-gitaristen seg til å komme tillbake:

– Vesterålen er det fineste stedet jeg vet om

Sommerbandet deLillos er ett av de store trekkplastrene på årets Fæsterålen.

 

DeLillos fikk publikum til å strømme foran scenen.  Foto: Sanna Drogset Børstad

 

Hut og Hell sparket i gang festivalen

Rett etter klokka 19 fredag kveld sparket William Hut i gang Fæsterålen 2017.

Tross sur vind, litt regn og under ti grader hadde rundt 30 festivaldeltakere troppet opp foran scenen til konsertstart før Hut satte i gang konserten med sine såre låter.

Og utover konsert strømmet flere og flere inn på konsertområdet.

– Jeg er glad og lettet over at det er kommet såpass mange helt i starten av festivalen, kommenterte kommunikasjonssjef Caroline Meier i arrangør Deadline Media.

Etter en knapp halvtime troppet også sørlendingen Thom Hell opp på scenen, til jubel fra publikum.

Hell har vunnet Spellemannsprisen for årets mannlige artist to ganger. Han og Hut samarbeider for første gang, til glede for fæsterålingene.

Thom Hell (til venstre) og William Hut startet ballet fredag klokka 20.00.  Foto: Gaute Bergsli