Victoria Mathiassen fra Sortland hadde aldri før gjort standup, da hun i slutten av mars gikk på scenen på Bastard bar i Tromsø, som en del av Lunheim standupforening.

Nå har hun flyttet hjem til Sortland, og håper å blåse liv i miljøet i Vesterålen.

Fersk i gamet

– Det er mye spennende som skjer her, og jeg var litt lei av Tromsø, sier Mathiassen, som nå jobber i hjemmetjenesten i Sortland kommune.

Sammen med tre andre vil hun snart invitere til et informasjonsmøte om standup. Målet er å samle en fast gjeng med vordende standupkomikere.

– Dette er for alle som kunne tenke seg å prøve. Kanskje har de sett mye på standup og tenkt at det ser artig ut - og det er det jo! Det er veldig sosialt, sier Mathiassen.

Hun har selv relativt fersk erfaring med å være helt ny og uerfaren som standupkomiker. Etter et lystig lag sa hun ja til å være med, da hennes venner i Lunheim standupforening så gjerne ville ha med seg en dame på laget. For det er ikke til å legge skjul på at det er flest menn i bransjen.

– Jeg fikk egentlig ikke så mye tid til å tenke meg om. To uker før showet fikk jeg spørsmål om jeg var klar. Det var egentlig like greit at jeg ikke fikk så mye tid til å tenke på det, ler Mathiassen.

– Det er ikke så skummelt. Jeg lover!

Hun understreker at det slett ikke er så skummelt å gå på scenen som mange kanskje tror.

– Det er ikke så skummelt som man tror det er. Jeg lover! sier hun med overbevisning i stemmen.

Men at det var nervepirrende den første gangen, det sier hun seg enig i.

– Jeg lurte jo på om jeg hadde gode nok tekster, og om folk kom til å synes det var artig. Det gjorde de. Det gikk veldig bra første gang, og så har det bare ballet på seg, sier Mathiassen, som siden debuten har hatt show både i Tromsø og i Bodø. Snart skal hun til Trondheim, Harstad og Stokmarknes.

Hun har brukt de siste månedene på å videreutvikle tekstmaterialet, samt å komme med nytt.

Infomøte

Nå inviterer de som nevnt til uforpliktende informasjonsmøte. Tid og sted er ikke spikret enda, men de ønsker å sjekke ståa. Mathiassen forteller om en rekke henvendelser i sosiale medier fra folk som kunne tenke seg å prøve.

– Vi kommer til å ta en gjennomgang av hvordan det er å stå på scenen. Og hvis du senere skal stå, har vi møter der man får hjelp fra hverandre til å gå gjennom tekstene.

I Harstad har de nylig blåst liv i standupmiljøet. I Lofoten er det også stor aktivitet.

– Når de kan, så kan vi også, sier Mathiassen.