– Han kommer fra Hadsel. Klart han er finere i tøyet da

Dagfinn Lyngbø har turnert landet rundt og gjort hundrevis av forestillinger med Supersmud. Torsdag bergtok han en fullsatt Møysalen i Kulturfabrikken.
Kultur

At Lyngbø er en rutinert komiker, er det liten tvil om. Han leverer replikker og poenger presist og med en naturlig letthet, som man bare kan når man har vært i gamet lenge. Og så er det noe herlig og forfriskende med komikere som kommer langveis fra, vitser om lokale forhold - men samtidig klarer å unngå at det høres påtatt ut.

 

For hvor mange ganger har vi ikke hørt artister og komikere trekke frem blåbyprosjektet, og kanskje ertet litt om forholdet mellom Sortland og Hadsel, men så har det blitt med det. Lyngbø, derimot, trekker fram dagsaktuelle nyheter, Vesteraalens fiskeboller, Lødingen, Hadsel, bygdefenomener og det som er. Og han får det til å høres så naturlig ut.

Selv om han flyter på rutinen og erfaringen, høres det ikke innøvd og påtatt ut. Det gjør det heller ikke når han tuller med publikum, som Gudmund fra Hadsel, han som er fin i tøyet.

 

Med seg på scenen hadde Lyngbø vennen og side-kicket Bjarte Jørgensen. Jørgensen sto ved Lyngbøs side som stand up-komiker den gangen Lyngbø gjorde sin debut der, og de har kjent hverandre i alle år.

Og showet er artig fra aller første setning. Publikum i salen, som er stappfull, storkoser seg.