Odin Eikre fikk rollen i Oskars Amerika via audition og har siden spillefilmdebuten fått mye skryt fra kritikere og publikummere for sin rolletolkning av Oskar i storfilmen, som er delvis spilt inn i Andøy.

Denne uka har Odin og mamma Beate Danielsen vært i Amsterdam for å representere Oskars Amerika på filmfestivalen «Cinekid», som regnes som verdens største filmfestival for barn. Filmen er med i hovedkonkurransen etter at den ble trukket ut i konkurranse med over 700 andre filmer. Odin var filmens eneste representant på festivalen da regissør, sortlending Torfinn Iversen, ikke kunne være med denne gangen.

Odin blir her intervjuet under Cinekid-festivalen. Foto: Beate Danielsen

Svarte på engelsk

På festivalen så stilteOdin opp på Q&A etter hver visning av filmen.

– Der står han på scenen foran mange tilskuere for å svare på spørsmål og fortelle om filmen. Alt dette på engelsk, så han er bra tøff. Det ble også et par intervjuer. Det har også blitt tid for han  å kose seg med de andre gjestene fra hele verden og bli kjent med de, sier mamme Beate til VOL via messenger fra Amsterdam.

Hun forteller at det blir automatisk god reklame for Vesterålen gjennom visningene.– Mange er interesserte i hvor filmen er spilt inn så det blir en god del Vesterålsreklame

Litt turister fikk de også tid til å være. Foto: Beate Danielsen

– Spennende

Odin selv liker seg i rampelyset.

– Det er veldig spennende og lærerrikt, men også litt skummelt å gjøre dette alene denne gangen. Men etter et par runder med dette, går det bedre nå.

Mamma Beate forteller også at reisingen er noe Odin liker.

– Han liker å reise og se nye steder så dette er helt topp. Vi får jo også tid til å være litt turister.

Tilbakemeldingene har bare vært positive.

– Alle sier de liker filmen veldig godt. Og det er morsomt å få tilbakemeldinger fra barna som har sett den.

Hva så med den videre karrieren?

– Hvis sjansen byr seg så ønsker Odin veldig gjerne å være med på flere filmprosjekter i fremtiden. Han synes det er artig, forteller Beate.

Tidligere i oktober vant Oskars Amerika prisen for beste film under Lukasfilm-festivalen i Frankfurt. Dette er den eldste barnefilmfestivalen i Tyskland. Senere i uka finner vi ut om Oskars Amerika også vinner i Amsterdam. For Odin og mamma Beate, bærer det tilbake til Norge på førstkommende torsdag.