Spiller Händels «Messias» i førjulstida:

– Vi gleder oss alle til dette krevende og flotte musikkløftet

Amatører, profesjonelle og toppmusikere skal sammen sette opp Händels «Messias» siste søndag i advent.

Hege Monica Eskedal i gang med korøvelse for både musikklinjekoret og rundt 25 dyktige amatørsangere fra Vesterålen. 

Kultur

Messias er ett av Händels hovedverker og fremføres over hele verden.

– Dette oratoriet er ett av hovedverkene innenfor kirkemusikken og musikklitteraturen generelt. Det har en uvanlig melodisk rikdom og store melodiske spenn. En favorittsats for mange er det jublende Halleluja!, sier Erik Bugge i Sortland strykeorkester i en pressemelding.

Har med kjent dirigent

Det er over 100 utøver i den storslagne konserten, som foruten Sortland strykeorkester og musikklinjekoret består av rundt 25 voksne musikere. Det hele ledes av en av Norges mest kjente kordirigenter, Grete Pedersen, som til daglig er dirigent for Det Norske Solistkor og professor ved Norges musikkhøgskole.

Det er avdelingsleder ved musikklinja, Helene Gihle Hilde som har hovedansvaret for prosjektet, og sammen med seg har hun Hege Monica Eskedal, som instruerer koret, og Lisa Holstad som står for innøvingen i orkesteret.

Fire solister

Solister under konserten er Ditte Marie Bræin, sopran, Astrid Nordstad, mezzosopran, Eirik Grøtvedt, tenor og Aleksander Nohr, baryton.

I orkesteret vil det i tillegg til de faste sitte flere musikere fra Sortland som til daglig spiller i våre profesjonelle symfoniorkestre. Konsertmester denne gangen blir fiolinisten Oda Gihle Hilde som er ansatt i Den Norske Operas orkester.

Sist Händels Messias ble fremført i Sortland kirke var i 1998, også da med musikklinjekoret og Sortland strykeorkester.

– Det går fortsatt gjetord om konserten. Også denne gang vil lokale utøvere i samarbeid med tilreisende kapasiteter gi publikum en storslagen konsertopplevelse i adventstida! sier Bugge.