Operafest med LVO i mars

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening inviterer til stor operafest i Sortlands storstue, Møysalen, under kulturuka neste år.

Den internasjonalt, kritikerroste mezzosopranen Marianne Beate Kielland kommer til Vesterålen med LVO neste år. Pressefoto 

Kultur

Det kommer frem av ei pressemelding fra LVO.

Fire stjernesolister fra den norske og europeiske operascenen kommer sammen med den prisbelønte norske dirigenten Halldis Rønning. Allerede nå er det mulig å sikre seg billetter.

Stjernesolister

– I tillegg til vår egen sopran Hege Monica Eskedal, får publikum høre den norske operas faste barytonsolist, Ole Jørgen Kristiansen, den portugisiske supertenoren Paulo Ferreira og den internasjonalt, kritikerroste mezzosopranen Marianne Beate Kielland. Publikum kan glede seg til å møte øyrikets eget symfoniorkester i toppform og et repertoar fylt opp av de mest berømte ariene fra den internasjonale operascenen, heter det i pressemeldinga.

Billetter er allerede i salg.

Sortland og Andenes

LVO satser offensivt, selv om orkesteret på sikt er nedleggelsestruet dersom Nordland fylkeskommune opprettholder sitt vedtak om ikke å gi driftsstøtte fra neste år. Konserten i mars gjennomføres uansett. Også Andenes får konsertbesøk. Det blir festmatiné samme helg med LVO og toppsolister.