Flere konserter i desember

Lasse gleder seg til nordnorsk jul

I fjor valgte Lasse Uppman å droppe julekonserter. Det fikk han klare tilbakemeldinger på at han ikke burde gjort. Derfor lover han på nytt å forsøke å skape førjulsstemning i Vesterålen i desember.

Lasse Uppman, Ei nordnorsk jul  Foto: Geir Bjørn Nilsen

Kultur

Det er en blid og fornøyd artist i person av Lasse Uppman som på nytt gleder seg til å skape den gode førjulsstemningen rundt om kring i Vesterålen siste uka før jul. Kirkene på Myre, Sortland, Melbu og Bø åpner dørene når Uppman tar med seg musikerne Skjalg Bjørnstad, Øystein Ingvaldsen, Eirik Dahl og Håkon Kristiansen på sin lille vesterålsturne.

– Det er et rent privilegium å få holde på med dette. Etter at jeg valgte å droppe førjulskonsertene i fjor fikk jeg regelrett kjeft ute på gata, og derfor tør jeg i år ikke å la være. Nei spøk til side - jeg gleder meg i alle fall stort til å besøke kirkene i Vesterålen for å forsøke å spre litt førjulsstemning, beretter han lattermildt.


Nordnorsk preg

Det ligger mye forberedelser bak å gjennomføre en turne i Vesterålen slik Uppman legger opp til. De tidligere årene han har holdt førjulskonserter har det vært meget godt oppmøte, noe han håper også blir tilfellet i år.

– Allerede i sommer fikk jeg spørsmål om jeg kom til å holde slike konserter i år. Vedkommende hadde nemlig tenkt å planlegge hjemreisen sin til jul rundt en av konsertene, noe jeg setter umåtelig stor pris på å høre, sier han ydmykt.

Av repertoar kan Uppman røpe at det blir fokus på nordnorske sanger og viser, og turneen har han da også kalt «Ei nordnorsk jul».

– Jeg gleder meg som sagt stort til å besøke kirkene rundt om kring i Vesterålen i tiden før julaften. Og det kan kanskje være lurt å ikke vente med å kjøpe billett, da historien har vist seg at det godt kan bli utsolgt enkelte steder. Vel møtt til en trivelig førjulskonsert, avrunder Lasse Uppman.