– Nei, så utrolig hyggelig å høre! Har vi virkelig fått disse pengene? Nå ble jeg så glad at jeg må ta meg en liten dans, uttaler Mei Szetu over telefon i det VOL bringer henne nyheten om at sparebankstiftelsen har bevilget 150.000 kroner til prosjektet.

Siden oppstarten i 2012 har Kulturnæringsstiftelsen Sparebank 1 Nord-Norge gått inn med til sammen 85 millioner kroner i 600 kulturnæringsprosjekter. Midlene har gått til entreprenørskap, markedsutvikling og ulike former for produksjons-, visnings- og salgsarenaer.

Lokal arena for kunstutveksling

Szetu innrømmer at midlene kommer godt med for å ferdigstille det allerede påbegynte arbeidet med å renovere den gamle og ærverdige «Kvitbrygga» i Nyksund. Bygget er verneverdig, og det stilles således strenge krav til hvordan en renovering skal foregå. Konkret vil disse midlene fra stiftelsen bli benyttet til å utforme et visningsrom i nevnte brygge.

– Dette er en gledens dag. I hele ni år har jeg holdt på med prosjektet, og nå begynner jeg endelig å se en ende på utfordringene. Konseptet jeg ønsker å etablere i Nyksund er å skape en arena eller møteplass for kunstnerisk utveksling, der både fastboende og tilreisende kunstnere kan få utfolde seg. Det er stor manko på slike møteplasser i Vesterålen i dag, og med Nyksunds posisjon som en meget kulturell plass så håper jeg dette vil bli et kjærkomment tilbud. Jeg ønsker nå bare å komme så raskt i gang som mulig, beretter hun.

Håper å være ferdig til våren

Målsetningen er å være i gang med selve visningsrommet til førstkommende vår, og Szetu håper at det innen mai skal være aktivitet i lokalene.

– Vi har et klart lokalt fokus på prosjektet, og håper at hele Vesterålen kan nyte godt av å etablere Nyksund Kooperativet, avrunder en fornøyd og strålende glad Mei Szetu.