Trønderrockere kommer med allsang og feststemning

Bli det liv? Rai, rai! – Det blir garantert god stemning og mye liv når DDE kommer til Fæsterålen i august, sier arrangøren.

DDE kommer for å spille på Fæsterålen i august. Pressefoto.  Foto: Marthe Amanda Vannebo

Kultur

Når Fæsterålen i dag slipper neste headliner til neste års festival, er det ikke hvem som helst. Trønderrockerne i DDE har nemlig 25 års fartstid med rai rai.

Jubileum i år

Det hele startet på en nattklubb i Namsos en januarkveld i 1992, og siden den gangen har de solgt hundretusenvis av plater, og begeistret utallige nordmenn. Det inkluderer vesterålinger.

– DDE har naturlig nok vært et band som mange har ønsket seg helt siden vi starta opp Fæsterålen, og bandet har fått en solid tilhengerskare i alle alderslag, sier festivalsjef Stein Inge Pedersen i en pressemelding.

Populær blant alle aldre

Og selv om de har holdt på i årevis, er det ikke bare de godt voksne som har ønsket DDE til Fæsterålen. Også blant de unge har de vært etterspurt. Bandet var headliner på landstreffet for russen i år, og skal også være det til neste år.

– Det sier mye, sier Pedersen.

DDE feiret 25-årsjubileum i 2017.  Foto: Malte Danielsson

 

Høy allsangfaktor

Det blir høy allsangfaktor og feststemning når Bjarne Brøndbo og kollegaene går på scenen fredag kveld, med en hitkatalog det nærmest ikke finnes maken til i norsk sammenheng.

– De er uslåelige på å lage fæst foran scenen, og vi tar jo festivalnavnet vårt bokstavelig, sier festivalsjefen.