Rock mot rus deler ut pris for åttende gang:

Vil ha hjelp til å finne kandidater til ærespris

Rock Mot Rus-arrangørene på Andøya vil gjerne vite om hvem som er din hverdagshelt der du bor. De jakter på den neste mottaker av Willy Oftedals Ærespris, den åttende i rekken.
Kultur

Kjenner du noen som står på for at barn og unge skal få drive med musikk, rock, pop eller hip hop? En som stiller opp mer enn de fleste, som ordner med øvingslokale og oppmuntrer unge artister når det butter imot?

Nå vil arrangørene ha tips til årets kandidater fra deg.

Når den 36. Rock Mot Rus-festivalen går av stabelen på Andøya i slutten av mars, deles Willy Oftedals Ærespris ut. Prisen har fått navn etter festivalens legendariske festivalsjef som døde bare 52 år gammel i 2010.

Søker kandidater

Nå ønsker juryen seg kandidater til den åttende utdelinga.


Rock mot rus med nye artistslipp:

Sondre Justad kommer til Rock mot rus

Rock mot rus røper fredag de siste artistene til festivalen som går av stabelen til vår. Siste tilskudd til lista er Sondre Justad og Frank Carter and the Rattlesnakes.

 

Prisen består av 5 000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

– Prisen ble delt ut for første gang 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradio-gründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen. For tre år siden vant Trond Lind-Hansen fra Andenes prisen, og i fjor gikk prisen til Øystein Bjørstad Lindbeck fra Sortland, for å ha latt ungdom ha en arena å utfolde seg på musikalsk og få prøve seg som arrangører gjennom blant annet Sortland Rockeklubb og Blabla-festivalen, sier festivalsjef Kristin Krey i en pressemelding.


Willy Oftedals Ærespris

Øystein B. Lindbeck fikk årets pris

Ingen har stått mer sentralt i ungdomsarbeidet på Sortland enn Øystein Bjørstad Lindbeck. Fredag kveld ble han tildelt Willy Oftedals Ærespris under Rock Mot Rus på Andenes.

 

Tidligere vinnere har vært Tore Arholm Tobiassen (2012), Tonje Unstad (2013), Tore Grøtte Mathisen (2014), Per Inge Olsen (2015)

Vil minnes Willy

Arrangøren selv mener at Willy Oftedal, som var festivalsjef for Rock mot rus i 29 år, er den største grunnen til at festivalen ble så betydningsfull for musikklivet i nord. Oftedal tapte kampen mot kreften i 2010.

Willy Oftedals ærespris ble opprettet i 2011 for å hedre den engasjerte festivalsjefen, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal, selv om det er flere vesterålinger som har fått den. Den deles ut hvert år under Rock mot rus-festivalen.