Kjenner du noen som står på for at barn og unge skal få drive med musikk, rock, pop eller hip hop? En som stiller opp mer enn de fleste, som ordner med øvingslokale og oppmuntrer unge artister når det butter imot?

Nå vil arrangørene ha tips til årets kandidater fra deg.

Når den 36. Rock Mot Rus-festivalen går av stabelen på Andøya i slutten av mars, deles Willy Oftedals Ærespris ut. Prisen har fått navn etter festivalens legendariske festivalsjef som døde bare 52 år gammel i 2010.

Søker kandidater

Nå ønsker juryen seg kandidater til den åttende utdelinga.

Prisen består av 5 000 kroner, en diplom og bronsjestatuetten «Willy», utarbeidet av en av Willy Oftedals nære venner, Svein Spjelkavik, og støpt av Kristiania Kunst- & Metallstøberi, som også hvert år støper troféene til Spellemannsprisen.

– Prisen ble delt ut for første gang 2011. Da var det Harstad-mannen og ungdomsradio-gründeren Reidulf Solbakken som fikk prisen. For tre år siden vant Trond Lind-Hansen fra Andenes prisen, og i fjor gikk prisen til Øystein Bjørstad Lindbeck fra Sortland, for å ha latt ungdom ha en arena å utfolde seg på musikalsk og få prøve seg som arrangører gjennom blant annet Sortland Rockeklubb og Blabla-festivalen, sier festivalsjef Kristin Krey i en pressemelding.

Tidligere vinnere har vært Tore Arholm Tobiassen (2012), Tonje Unstad (2013), Tore Grøtte Mathisen (2014), Per Inge Olsen (2015)

Vil minnes Willy

Arrangøren selv mener at Willy Oftedal, som var festivalsjef for Rock mot rus i 29 år, er den største grunnen til at festivalen ble så betydningsfull for musikklivet i nord. Oftedal tapte kampen mot kreften i 2010.

Willy Oftedals ærespris ble opprettet i 2011 for å hedre den engasjerte festivalsjefen, og samtidig gi velfortjent honnør til andre som ham. Prisen er nasjonal, selv om det er flere vesterålinger som har fått den. Den deles ut hvert år under Rock mot rus-festivalen.