– Kan gi øyrikets symfoniorkester en trygg framtid

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening har bak seg et aktivt og positivt år, med rekord i antall publikummere. Nå håper man på ei økonomisk løsning, som kan gi orkesteret ei trygg framtid.

Dirigenten Håkon Kristiansen fra Sortland ledet LVO med fullsatt sal gjennom juniorsamlingen og konserten «Symfoniske filmpirater» i Sørvågen sist høst. 26 barn og unge fra kulturskolene i LoVe deltok sammen 37 voksne amatører og profesjonelle. Den yngste junioren var 8 år.   Foto: Mats I. Vangen

Kultur

Lofoten og Vesterålen Orkesterforening har bak seg et aktivt og positivt år. Fire steder rundt i regionen har fått besøk av orkesteret. I rekkefølge; Myre i Øksnes og Steine i Bø.

Orkesteret deltok på åpningen av nytt kulturhus på Leknes. Sørvågen fikk også besøk i høst. Til sammen nærmere 1000 publikummere overvar konsertene. Hovedutfordringen for LVO i 2018 er imidlertid fortsatt økonomien, ifølge ei pressemelding.


Utfordrende


Støtten fra Nordland fylkeskommune er kuttet etter at omstillingstilskuddet for de to siste årene er borte. LVO har gjennomført en omstilling av driften, men uten en offentlig grunnfinansiering er det ikke mulig å drive et slikt desentralisert og dugnadsbasert symfoniorkester. Skal LVO kunne fortsette, må den økonomiske situasjonen løses i løpet av 2018. Men konserter i år på Sortland, Andenes og Leknes går som planlagt.


Publikumsrekord


Antall publikummer i 2017 var rekordstort. Dette skyldes at orkesteret hadde to nesten fullsatte konserter med fiolinlegenden Arve Tellefsen som solist og at LVO var invitert til spille under åpningen av nytt kulturhus på Leknes. I tillegg var salen full under høstens juniorkonsert med filmmusikk i Sørvågen.

Løsning?


Styret i LVO håper at signaler som har kommet fra sentralt politisk hold i Vesterålen om å få løst den økonomiske situasjonen, kan gi øyrikets symfoniorkester en trygg framtid, skriver styreleder for LVO, Erik Bugge.