Verdenskjent standup-komiker til Vesterålen

Dex Carrington, standup-komikeren som har hatt eget show på MTV, som har blitt vist i 20 land, kommer til Nordlyst-festivalen i Andøy i midten av februar.

Den verdenskjente standup-komikeren Dex Carrington kommer til Andøy i februar.  Foto: Pressefoto

Kultur

Nordlystfestivalen satser ekstra stort i sin 2018-utgave, som går av stabelen på Andøya i midten av februar. Flere konserter, nye arrangementer og spennende navn skal løfte festivalen et hakk høyere opp.

– Årets Nordlyst, vinterfest i Andøy, blir større og mer variert enn noensinne, sier styreleder for festivalen, Erling Bøhn Hilstad, i en pressemelding.

Lattermildt

Blant de gjeve navnene på festivalplakaten finner vi Dex Carrington, eller Jørgen Kjønø som han egentlig heter. Han er norsk, men har bodd store deler av livet utenlands, har engelsk som førstespråk, men snakker også norsk og mandarin.

Han er blant annet kjent fra sin egen tv-serie, «Dexpedition» som ble sendt på MTV i 2011. Nå er han fast tilknyttet standup-scenen Latter i Oslo.

Variert program

I tillegg til Carrington, kommer blant andre Halvdan Sivertsen.

– Det blir også en alternativ minifestival i festivalen, Den perfekte stormen, der de tre bandene Biru Baby, Vederkast og DKOS skal rocke Andenes som et stormvær, sier Bøhn Hilstad.

Det blir noe for de fleste. En artist, festivalen opplyser ikke om hvem, skal spille rundt omkring på øya gjennom en hel dag. En éndags øyturné, altså. Det blir også opera, med sentrale navn fra Querini-operaen på Røst.

– Det er et viktig mål for Nordlyst  å knytte Andøys befolkning sammen til et hele gjennom kultur. Nordlyst handler om et lokalsamfunn som feirer lys og samhold i mørketiden på tross av vær og storm. Nordlyst feirer skjønnheten og gleden ved å bo her oppe langt mot nord, og det vil vi formidle gjennom kultur, avslutter styreleder Erling Hilstad Bøhn.