Arrangerer multikulturell jukebox:

Skal skape bånd ved hjelp av musikk

Gjennom deling av musikk håper Marianne Lovise Strand at folk skal bli kjent og skape nye bånd.

Marianne Lovise Strand leder Kulturfabrikkens nyeste tilbud ”Sharing is caring- multikulturell jukebox” torsdag 18. januar, her sammen Sigrun Tara Øverland, produsent i Kulturfabrikken, Tammam Hindi fra Syria og Benafsheh Muhibi fra Afghanistan, som deler interessen for musikkopplevelser.  Foto: Jane W./pressefoto

Kultur

Ideen bak kveldens arrangement, «Sharing is caring - multikulturell jukebox», er enkel:

Musikk er et universelt språk, som snakker direkte til følelsene våre. Målet er å skape en god møteplass der man kan dele sin favorittmusikk, samt bli kjent med nye folk.

Her kan man altså spille av den musikken man selv liker, for andre. Og kanskje oppdager man en ny favoritt i løpet av kvelden.

Inspirert av jukebox på kafeer

Inspirasjonen har primus motor Marianne Strand hentet fra egen ungdomstid, da det var populært å spille fra jukebox med singelplater på kafeene. Da kunne kafégjestene selv legge på en mynt, og da få velge låt.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å lytte til musikk fra hele verden, jeg kommer fra et hjem der det ble spilt mye LP-plater og mamma spilte også gitar og sang, sier hun.

Denne gangen vil musikken bli delt via Spotify, og over lydanlegget i Hermetikken i Kulturfabrikken.

– Nå har det blitt utrolig mye enklere å finne og dele musikk og det finnes utrolig mye fin musikk på nett, sier hun.

Strand håper at voksne og ungdom over 15 år tar turen. Etter planen blir dette et månedlig tilbud, med videreføring ut over dette dersom det blir populært.

Hyggelig stund

Det eneste kriteriet for å være med, er at man er glad i musikk og mennesker.

– Det fine med musikk er at vi trenger ikke nødvendigvis å forstå teksten for å ha glede av sangene vi hører, sier Strand, som første kvelden har plukket ut et par av sine egne favorittlåter og -artister og vil si noen ord om musikkminnene.

Dersom noen skulle få lyst til å danse, synge eller spille et instrument, som ikke trenger en stor rigg, er det bare hyggelig.

– Vær velkommen til en inspirerende stund med dempet belysning, popcorn, brus og kaffe eller te, sier Strand, som arrangerer dette som privatperson.

– Glad for at det blir virkelighet

På Kulturfabrikken er de glade for initiativet.

– Jeg ble kjempeglad da Marianne tok kontakt i fjor høst om denne ideen, og er veldig glad for at Sharing is caring har blitt en virkelighet, sier Sigrun Tara Øverland, produsent i Kulturfabrikken.

– Vi er glade for at de har valgt å legge arrangementet til Kulturfabrikken og håper mange kommer og deler sin musikk, oppfordrer Øverland.