Unge strykere søker å imponere

En talentfull gjeng unge strykere inviterer til barokk-konsert tirsdag 10. april.

Fra venstre: Silje Risjord, Ulla Hokland, Celia Sanchez-Nieves, Rikke Hovlund, Oda Skarholt, Charlotte Edvardsen, Hedda Dyrnes og Oddbjørg Høwe. Ibuki Ochiai og Hans Mørkved var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Innsendt 

Kultur

Ungdommene er elever ved Sortland Kulturskole og Musikklinja og de er alle med i Sortland Strykeorkester, melder Distriktsmusiker og instruktør Sortland Strykeorkester, Maria Eikefet i ei pressemelding.

– I løpet av konserten får vi høre musikk av Bach, Telemann og Vivaldi, og alle de unge musikerne fremfører store og små solopartier i stykkene. Musikken er både livlig og vakker, og vi håper mange har lyst til å komme og høre sier Maria Eikefet. Hun har instruert gruppa sammen med Helene Gihle Hilde i dette prosjektet, som er et samarbeid mellom strykeorkesteret og musikklinja.

Mange får høre

Programmet spilles også for elever fra Sortland Barneskole på mandag, så det er mange som får se og høre hvor gøy det kan være å spille et strykeinstrument, og kanskje noen blir inspirert til å følge i disse ungdommenes fotspor.

Flere konserter

Konserten holdes i Auditoriet på Sortland videregående skole. Dermed er det er mulig å få med seg både denne og konserten til Hærens Musikkorps som holdes i Møysalen samme kveld.