Ola Kvernberg og Kirsti Huke klare for tankkonsert

Ola Kvernberg og Kirsti Huke utfordrer Konserttanken på Neptun under Sommer Melbu.

Ola Kvernberg og Kirsti Huke utfordrer Konserttanken på Neptun under Sommer Melbu. 

Kultur

Sildoljetanken, som er 15 meter under taket, 25 meter i bredde, og har 17 sekunders etterklang, får storbesøk når vokalisten Huke og fiolinisten Kvernberg kommer til Melbu 10. juli. Dette melder Nordland Akademi i ei pressemelding.

Duoen startet sitt samarbeid i 2010 og hadde sin første konsert på Victoria nasjonale jazzscene i Oslo. Etter det har Kvernberg og Huke hatt mange konserter sammen og samarbeidet i mange forskjellige konstellasjoner (f.eks Trondheim jazzorkester, Ola Kvernberg sitt store verk Mechanical Fair). Duoen ble til trio da de slapp albumet «Rags&Silks» i 2015, med Erik Nylander på trommer, og har de siste årene holdt konserter med dette stoffet som trio, men også i samarbeid med større ensembler som Trondheimsolistene og Trondheim symfoniorkester. Men det er altså som duo publikum får oppleve dem i Konserttanken under årets Sommer-Melbu.