Singelslipp for Nikoline og Victoria med «Different Kinds of Stars»

Bandet som bare later som om de er et band slipper sin første singel med tilhørende video 8. juli.  

Different Kinds of Stars» oppstod da Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) skulle lage sin avgangsforestilling ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2016. 

Kultur

Different Kinds of Stars» oppstod da Nikoline Spjelkavik (Andøy) og Victoria Røising (Fredrikstad) skulle lage sin avgangsforestilling ved Akademi for Scenekunst i Fredrikstad i 2016. De to som egentlig studerte til å bli skuespillere var etter tre år på scenekunstutdannelse lei av teater og med det ble «Different Kinds of Stars» til - en forestilling omtalt som alt fra opera og musikal, til rein og skjær Punk.

I «bandet» spiller Ulf Knudsen fra Betong Hysteria og Sister Rain gitar, Henry Solstrand bass og Johanna Holt Kleive trommer.

Forestillingen har siden vært vist på teaterfestivaler i Oslo, Bergen og Stamsund. Og nå kommer det plate.


– Når vi først skal late som om vi er rockestjerner må vi jo ta det på alvor. Med god hjelp fra vår musikalske mentor og senere plateprodusent Magnus Børmark (fra blant annet Gåte og 22), fikk vi en deal med et av landets råeste studio hos Christer Cedeberg i Kristiansand. Der trampet vi gjennom 10 låter på tre dager, og resultatet er plata som kommer, sier Nikoline Spjelkavik.

– Vi var kanskje ikke så høye i hatten når vi kom inn med kaserolletrommesettet i Christers strøkne studio, men nå er vi veldig stolte av resultatet, sier Victoria Røising.

Musikkvideoen slippes 8. juli. 

 

Singel 8. juli

– Det er ikke bare lett å hoppe fra teaterbransjen og over i musikkbransjen. Det var mange nye ting å finne ut av. Og vi fant selvfølgelig ut at vi helst ville gi ut musikken selv, og da måtte vi attpåtil starte eget plateselskap, sier Victoria.

8. juli gir de ut Robbery, den første singelen. I tillegg slippes musikkvideoen, som de har laget sammen med filmskaper Catharina Wandrup. Catharina ble uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2016, samme året som Nikoline og Victoria var ferdige med studiene og startet sitt teaterkompani «Lost and Found Productions». I tillegg har de samarbeidet med 11 unge mennesker som er med som skuespillere i videoen.

Musikkvideoen ble spilt inn i Harstad. 

 

Musikkvideo

Musikkvideoen ble spilt inn i Harstad under Festspillene, og er av den spenstige sorten.

– Vi kan røpe at halvnakne rotter, barn med neseblod og pistol, påtente bamser, og nedtagging av biler blir å se. Harstad sentrum forvandles til et dystopisk univers hvor oustidere og rebeller regjerer.  

– Hele konseptet bak Different Kinds of Stars er ungdom. Uavhengig av alder tror vi ungdom handler om åpenhet og vilje til endring både personlig og i verden. I bandet er vi 18-59 år gamle, men 100% Peter Pan, sier Nikoline.

Dystopisk fremtidsutsikt.