Arrangerer filmkurs i sommer

I sommer kan de som ønsker, melde seg på filmkurs.
Kultur

For tredje år på rad tilbyr Filmfokus Vesterålen filmkurs som et aktivitetstilbud i sommerferien.

– I år samarbeider vi med kulturkontorene i Bø, Sortland og Øksnes om et todagers kurs i hver kommune. På kurset vil deltakerne jobbe med filmproduksjon fra idé til ferdig til film, ved hjelp av ipad. Kurset avsluttes med filmpremiere på alle filmer som er produsert i løpet av kurset. Filmfokus Vesterålen vil ha nødvendig utstyr til kurset, og påmeldingen er det hvert enkelt kulturkontor som tar imot, heter det i ei pressemelding fra Filmfokus Vesterålen.

Kursinstruktører er Karoline Ellingsen og Synne Larsen fra Øksnes. Begge har fullført medie- og kommunikasjonslinja ved Hadsel videregående skole i 2014, og har erfaring som instruktører i Filmambulansen og Filmfokus Vesterålen.

– Vesterålens egen filmfestival, Laterna Magica, arrangeres i november. Vi håper at filmene som produseres på kursene i sommer vil delta på Laterna Magicas filmkonkurranse, sies det fra arrangøren.