Kammerpikene med «Luciamorgen» til Vesterålen

Kultur

Det har blitt en tradisjon en rekke steder rundt om i landet at kirker fylles med tente lys og vakker sang grytidlig den 13. desember for å markere Luciadagen. Torsdag inviterer Kammerpikene til Vesterålens første Luciamorgen i Sortland kirke.

– Luciatradisjonen er en blanding av både kristen og norrøn tradisjon. Den norske feiringen henter mye inspirasjon fra Sverige, med lysprosesjon, sang og lussekatter. Kammerpikene vil derfor presentere noen tradisjonelle Luciasanger fra Sverige, men siden Lucia også er starten på jula, blir det noen julesanger også, opplyser Kammerpikene i ei pressemelding.

Gullvinnere

Kammerpikene har ikke hatt egne konserter i Vesterålen etter suksessen i korkonkurransen i Bratislava, tidlig i oktober. De vil derfor takke hjemmepublikum for alle hyggelige hilsninger med å synge et lite utdrag fra det gullvinnende programmet i Bratislava.

Kammerpikene har bakt lussekatter som publikum vil få sammen med en kopp kaffe, denne grytidlige vintermorgenen, men en Luciamorgen er ikke komplett uten et barnekor.

– Det er derfor med stor glede Kammerpikene kan fortelle at Sortland barnekor, dirigert av Mette Dyrnes, blir med på Luciafeiringen.

Konserten varer i ca. 45 minutter, slik at de fleste kan rekke jobb til tilnærmet vanlig tid etterpå.