Fæsterålen med reunion når Roots´n´Boots opptrer med Marith Endresen

Bandet som saumfarte spillestedene i Nord-Norge på 90-tallet er klar for Fæsterålen. Med seg på laget har de Marith Endresen, kjent fra flere plateinnspillinger og tv-opptredener.

Bandet som saumfarte spillestedene i Nord-Norge på 90-tallet er klar for Fæsterålen. Med seg på laget har de Marith Endresen, kjent fra flere plateinnspillinger og tv-opptredener. Arkivfoto 

Kultur

Dette melder Fæsterålen i ei pressemelding.

– Du husker kanskje tacopizzaen på Loftet på Sortland? Det lave taket og de gode folka? Og så husker du kanskje en trommis som satt og spilte trommer på ei stekepanne, en bassist som satt henslengt i en lenestol og en gitarist med en sleik selv Elvis ville vært misunnelig på? Og bak de, tre kordamer som hadde sin helt egen agenda for showet? Det var starten til Roots´n´Boots, nå er de klar til å trøkke til på Fæsterålen, melder festivalen.

Ettertraktet

– Vi liker å ha lokale artister på Fæsterålen, og jeg har ofte blitt spurt om vi ikke får til ei reunion av Roots´n´Boots. Derfor er det ekstra stas at vi får det til, og det med sjølvaste Marith Endresen på laget, sier festivalsjæf Stein Inge Pedersen.

Av de opprinnelige bandmedlemmene er det bare Hans Isaksen, Geir Morfjord og Ingjerd Strøm Hansen som ikke har gjort søringer av seg. Marith Endresen flytta også for noen år siden til tigerstaden, og har siden da vært et fast innslag på bluesscenene i området.

Musikksjangeren deres som en smeltedigel av blues, gospel og country.

– Vi spiller både egenkomponerte låter og coverlåter. Sistnevnte kategori gjør vi en litt egen vri på, sier Ingjerd Strøm Hansen i Roots´n´Boots.

Mandag lanseres ******

Mandag 24. juni lanserer Fæsterålen sin siste artist. Festivalsjef Stein Inge Pedersen forteller at dette er kanskje den største artisten Fæsterålen har lansert i år.

– Vi har hatt fokus i bookinga på å få artister som kan gi den perfekte fæststemninga, og med navn som Cascada, A1, Marion Ravn, Rednex og Plumbo så føler vi at vi er innafor. Artisten vi lanserer i morgen er en artist vi har jobba med ei stund, og som vi gleder oss til å lansere til Fæsterålingene, sier Pedersen.