Maria Solheim vant Spellemannspris for beste barnemusikk

Øksnesværingen Maria Solheim vant Spellemannsprisen for beste barnemusikk under fredagens digitale utdeling.

Maria Solheim (til venstre) og Silje Sirnes Winje med Spellemannsprisen de mottok for beste barnemusikk. 

Kultur

– Det ble umiddelbart tårevått. Vi har jobbet mye med dette materialet, og vi ønsker at det skal treffe og gjøre barn glad, sier en begeistret Solheim til Vol.

Årets utdeling av Spellemannsprisen, ble på grunn av koronaepedemien, noe annerledes enn det som er vanlig. I samarbeid med NRK, delte Spellemann ut prisene over flere dager, og på flere av NRKs flater.

Solheim mottok prisen sammen med Silje Sirnes Winje, for plate Bråkebøttebaluba. Prisen var Solheims første.

– Vi må takke tekstforfatteren, som er min mor. Bandet vårt, produsenten vår, KKV, familien og aller mest alle ungene som har vært på konsert med oss, sa Sirnes Winje i et intervju i forbindelse med utdelingen.

Til Vol sier Solheim at hun ble veldig overrasket over at de mottok prisen, og hadde ikke regnet med det i det hele tatt.

Solheim ble nominert til sin første Spellemannspris i 2002. Det skulle gå 18 år og tre nominasjoner til før hun omsider fikk den sagnomsuste harpa i hendene. På spørsmål om hun synes det er en musikalsk milepæl i hennes karriere å motta prisen, svarer hun.

– Ja, det synes jeg. Jeg tenker at det er en fin ting å ha opplevd i løpet av livet. Norge har ikke akkurat mange musikkpriser, særlig ikke innenfor barnemusikk. Dette er stort, slår Maria Solheim fast.