Strandlending hjem med egen forestilling

Andværingen Inga Johanne Fyhn Nilsen (23) kommer hjem med en forestilling, som hun beskriver som litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond.

Fra forestillinga Du kan ikke fange røyk av og med Inga Johanne Fyhn Nilsen (23). På scenen har hun med seg Kine Kvalvik Eliassen (th.).   Foto: Produksjonsfoto.

Kultur

Fyhn Nilsen kommer hjem med bachelorforestillingen fra utdanningen, som ga henne karakteren A, meldes det i en pressemelding.

Forestillingen spilles i samfunnshuset på Dverberg 17. og 18. juli, og settes opp i samarbeid med teaterklubben i bygda. Både Inga og Kine Eliassen, som hun deler scenen med i «Du kan ikke fange røyk», fant sin vei inn i teateret på Dverberg.

Fyhn Nilsen beskriver forestillingen sånn:

– Hvis jeg skulle gitt denne forestillingen en filmsjanger ville jeg landet på «en humoristisk, psykologisk thriller». Litt skrudd, litt fin, litt rar, litt skummel og litt vond. Jeg har gått ut fra setningen «man er som oftest hardest med seg selv», forklarer Inga.

Ved hjelp av musikk, lys, bevegelse og sceniske bilder har hun forsøkt å skape en egen verden på scenen.

–Jeg håper publikum kjenner seg igjen på en måte. Både jeg og Kine har vært aktive i teatermiljøet her på Andøy, og vi synes det er stas å spille forestillingen på scenen der vi debuterte. Kine er nettopp ferdig med sitt andre år i samme Bachelorløp, og hun har vært med på å gjøre denne forestillingen ekstra spesiell for meg. Forestillingen er derfor også litt Kine sin forestilling – det er vår forestilling. Vi har skapt dette sammen, sier 23-åringen i pressemeldingenLysdesign er Anniell Marlen Åshovd Olsen. Hun er utdannet fra London, og har blant annet lyssatt Ola Bremnes sin musikal «Grønlands apostel» i fjor.


Foto: Fra forestillinga Du kan ikke fange røyk av og med Inga Johanne Fyhn Nilsen (23). På scenen har hun med seg Kine Kvalvik Eliassen (th.). Produksjonsfoto.