– Gleder oss til å gjøre stas på filmskaperne

I november ble filmfesten Laterna Magica slik man kjenner den fra tidligere utsatt som følge koronapandemien. Førstkommende torsdag braker det løs, men da gjennom en digital direktesendt prisutdeling.

Laterna Magica skulle egentlig blitt arrangert i november, men på grunn av koronapandemien ble den utsatt på ubestemt tid. Denne uken går den av stabelen digitalt. Fra venstre: Alexia Nys, Marianne Hansen, Kolbjørn Hotvedt Larsen, Andrea Aasvik, Ester Stella Pratt, Margrethe Berntsen, Veronica Evensen og Anette Tunheim Jakobsen.   Foto: Øyvind Aukrust

Kultur

– Da pandemien ser ut til å bli langvarig med strenge restriksjoner på smittevern, har samarbeidspartnerne bak festivalen bestemt seg for å sette sammen en digital prisutdeling. I samarbeid med Musikklinja på Sortland, Kulturskolen i Øksnes, Medielinja på Hadsel videregående, Kulturfabrikken på Sortland, Kulturskolen på Sortland og Kulturskolesamarbeidet setter vi nå sammen en digital filmfest med innsendte kulturinnslag, skriver Anette Tunheim Jakobsen, leder i Kultursamarbeidet i Vesterålen, i en pressemelding.

Sendingen er et regionalt samarbeid mellom Kulturskolesamarbeidet (MUSAM), Hadsel videregående skole Medielinja, Sortland videregående skole Musikklinja, Kulturfabrikken Sortland og Kultursamarbeidet i Vesterålen.

VOL vil også sende prisutdelingen.


Utsetter deler av Laterna Magicaa mac

Store deler av årets utgave av filmfestivalen Laterna Magica er utsatt på ubestemt tid.


«Bevegelse»

Torsdag skal konferansierene Esther Stell Pratt og Andrea Larssen Aasvik lede direktesendingen der det skal vises klipp fra filmene som har vært med i konkurransen og selvfølgelig fra vinnerfilmene. I tillegg vil elver ved kulturskolen i Øksnes og på Sortland underholde med dans og bandet MERKD med musikk.

– Vi gleder oss til å lage litt liv og få vise frem alle de engasjerte ungdommene som har jobbet med både film, produksjon og kulturinnslag. Mest av alt gleder vi oss til å gjøre stas på filmskaperne. Fjorårets tema var Bevegelse, skriver Tunheim Jakobsen.

Priser skal deles ut i følgende kategorier:

  • Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).
  • Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).
  • Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).
  • Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper).
  • Beste temafilm med tema «Bevegelse» (for alle aldersgrupper).